Wijncafé Worst

30 januari 2016

Wijncafé Worst zit aan de Barentszstraat in Westerpark. Een erg knus en gezellig ingericht wijncafé. Als je binnenkomt zie je gelijk de enorme wijnbewaarkast waarin ze hun wijnen bewaren. Aan de hoge tafel bij het raam zit je heel relaxt en kan je zo de keuken in kijken.
Voor een goed advies ben je hier ook aan het juiste adres. Wij hebben genoten van een mooi glas van de Anglianico uit Italië met daarbij als hapje het wildzwijnworstje met pompoen en gepofte andijvie. Hmmmmm heerlijk!

Wijncafé Worst wijn&worst

Italiaanse wijn & Wildzwijnworstje

Wijncafé Worst bar

Wijncafé Worst bar

Wijncafe Worst bewaarkast

Wijnbewaarkast

Over Wijncafé Worst

Worst is een Wijncafé of eigenlijk een bar á vin of enoteca. In de zuidelijke landen is het vanzelfsprekender dat bij gastvrijheid ook goed eten hoort. Daar voelen ze zich verwant mee. Als je gaat drinken dan ga je ook eten. Naast  hun fascinatie voor charcuterie houden ze ook van groente. Dus daarom serveren ze bijna overal wel passende pickles, condiments en groente bij. Om het verteerbaar en gezond te houden.
Je kunt ook gewoon alleen iets komen drinken bij Worst, dat vinden ze gezellig. Nou ja, alleen op vrijdag en zaterdagavond tussen 18–22 uur verwachten ze eigenlijk wel dat je, als je een zit plek hebt, ook eet. Je bent iedere dag van harte welkom vanaf 12 uur (behalve maandag) en op zondag al vanaf 10 uur.

Ze hebben een fascinatie voor charcuterie: hammen, worsten, paté’s enzo, want dat zijn vlezen die staan voor ambacht, voor klassieke bereidingen en voor het gebruik van het hele beest.
Klassiek gemaakte charcuterie is er niet zo veel meer. Schaalvergroting en industrialisatie hebben de recepturen en de erbij-horende cultuur vernietigend. Weg kleine boeren, weg zelf slachtende slagers, weg smaakvolle oude langzaam groeiende varkensrassen, weg ruimte voor de beesten. We hebben er slecht smakende, goedkope bulk producten voor terug gekregen. Bij Worst vinden dat jammer.

Wijncafé Worst zit aan de Barentszstraat in Westerpark. Een erg knus en gezellig ingericht wijncafé. Als je binnenkomt zie je gelijk de enorme wijnbewaarkast waarin ze hun wijnen bewaren. Aan de hoge tafel bij het raam zit je heel relaxt en kan je zo de keuken in kijken.
Voor een goed advies ben je hier ook aan het juiste adres. Wij hebben genoten van een mooi glas van de Anglianico uit Italië met daarbij als hapje het wildzwijnworstje met pompoen en gepofte andijvie. Hmmmmm heerlijk!

Wijncafé Worst wijn&worst

Italiaanse wijn & Wildzwijnworstje

Wijncafé Worst bar

Wijncafé Worst bar

Wijncafe Worst bewaarkast

Wijnbewaarkast

Over Wijncafé Worst

Worst is een Wijncafé of eigenlijk een bar á vin of enoteca. In de zuidelijke landen is het vanzelfsprekender dat bij gastvrijheid ook goed eten hoort. Daar voelen ze zich verwant mee. Als je gaat drinken dan ga je ook eten. Naast  hun fascinatie voor charcuterie houden ze ook van groente. Dus daarom serveren ze bijna overal wel passende pickles, condiments en groente bij. Om het verteerbaar en gezond te houden.
Je kunt ook gewoon alleen iets komen drinken bij Worst, dat vinden ze gezellig. Nou ja, alleen op vrijdag en zaterdagavond tussen 18–22 uur verwachten ze eigenlijk wel dat je, als je een zit plek hebt, ook eet. Je bent iedere dag van harte welkom vanaf 12 uur (behalve maandag) en op zondag al vanaf 10 uur.

Ze hebben een fascinatie voor charcuterie: hammen, worsten, paté’s enzo, want dat zijn vlezen die staan voor ambacht, voor klassieke bereidingen en voor het gebruik van het hele beest.
Klassiek gemaakte charcuterie is er niet zo veel meer. Schaalvergroting en industrialisatie hebben de recepturen en de erbij-horende cultuur vernietigend. Weg kleine boeren, weg zelf slachtende slagers, weg smaakvolle oude langzaam groeiende varkensrassen, weg ruimte voor de beesten. We hebben er slecht smakende, goedkope bulk producten voor terug gekregen. Bij Worst vinden dat jammer.