Restaurant Sinck

30 januari 2022

Restaurant Sinck, oh my…. zet hem maar vast bovenaan je lijstje! Wat een heerlijke nieuwe hotspot. Nog net voor de laatste lockdown zijn we hier lekker met zijn tweetje gaan lunchen. We hadden ons er erg op verheugd en onze middag was zoals gehoopt waanzinnig.
Je vindt ze op Prinsengracht nummer 422, ter hoogte van de Leidsegracht. Beneden in het souterrain hebben ze een wijnbar en boven op de bel-etage zit het restaurant. Het is een gezellig mooi gerestaureerd oud pand met gezellige hoekje en een open keuken.

Menukaart Sinck

Op de kaart staan bourgondische gerechten met een klassiek Franse basis. Alle gerechten worden prachtig opgemaakt op grote mooie borden. Allemaal verschillend by the way. Het is niet een grote kaart maar probeer maar eens te kiezen uit zoveel lekkere gerechten. Wij hebben verschillende gerechten gedeeld en man o man echt verrukkelijk. Coquille met aardpeer, manzanilla en hazelnoot, varkenswang die klassiek gestoofd in rode wijn en de kalfsschouder in jus van zwarte kardemon, het was allemaal een feest. En natuurlijk konden we de crème brûlée met bitterkoekjesijs ook niet weerstaan.

Enorme wijnkaart

Ze hebben een enorm en mooi wijnaanbod. Zo’n 400 referenties en voor ieder wat wils in verschillende prijssegmenten. Wij lieten ons adviseren door Timo en Sabas en we hebben hele mooie wijnen gedronken. Doordat ze na de lunch dicht moesten voor weer een lockdown hadden ze minder flessen open staan dan normaal. Een hele goede reden om snel weer een keer terug te gaan. Kan niet wachten…

Over Sinck

Chef Sander Bierenbroodspot, sommelier Sabas Joosten en restaurantmanager Timo van der Stad  openden Sinck december 2021 op Prinsengracht 422 te Amsterdam.

Drink spannende wijn in de sfeervolle wijnbar beneden of kom boven goed eten in het relaxte restaurant. Bij Sinck gaan ze voor kwaliteit én voor een lage drempel. Timo (eerder o.a. &Moshik en brasserie Carstens) leidt het bedieningsteam op zijn eigen, bevlogen manier. Sabas (eerder De Librije) zorgt voor bijzondere wijnen en Sander (eerder o.a. Victoria Hotel en De Vrienden van Jacob) zorgt voor goede bereidingen van mooie producten met extra focus op sauzen.

Restaurant Sinck, oh my…. zet hem maar vast bovenaan je lijstje! Wat een heerlijke nieuwe hotspot. Nog net voor de laatste lockdown zijn we hier lekker met zijn tweetje gaan lunchen. We hadden ons er erg op verheugd en onze middag was zoals gehoopt waanzinnig.
Je vindt ze op Prinsengracht nummer 422, ter hoogte van de Leidsegracht. Beneden in het souterrain hebben ze een wijnbar en boven op de bel-etage zit het restaurant. Het is een gezellig mooi gerestaureerd oud pand met gezellige hoekje en een open keuken.

Menukaart Sinck

Op de kaart staan bourgondische gerechten met een klassiek Franse basis. Alle gerechten worden prachtig opgemaakt op grote mooie borden. Allemaal verschillend by the way. Het is niet een grote kaart maar probeer maar eens te kiezen uit zoveel lekkere gerechten. Wij hebben verschillende gerechten gedeeld en man o man echt verrukkelijk. Coquille met aardpeer, manzanilla en hazelnoot, varkenswang die klassiek gestoofd in rode wijn en de kalfsschouder in jus van zwarte kardemon, het was allemaal een feest. En natuurlijk konden we de crème brûlée met bitterkoekjesijs ook niet weerstaan.

Enorme wijnkaart

Ze hebben een enorm en mooi wijnaanbod. Zo’n 400 referenties en voor ieder wat wils in verschillende prijssegmenten. Wij lieten ons adviseren door Timo en Sabas en we hebben hele mooie wijnen gedronken. Doordat ze na de lunch dicht moesten voor weer een lockdown hadden ze minder flessen open staan dan normaal. Een hele goede reden om snel weer een keer terug te gaan. Kan niet wachten…

Over Sinck

Chef Sander Bierenbroodspot, sommelier Sabas Joosten en restaurantmanager Timo van der Stad  openden Sinck december 2021 op Prinsengracht 422 te Amsterdam.

Drink spannende wijn in de sfeervolle wijnbar beneden of kom boven goed eten in het relaxte restaurant. Bij Sinck gaan ze voor kwaliteit én voor een lage drempel. Timo (eerder o.a. &Moshik en brasserie Carstens) leidt het bedieningsteam op zijn eigen, bevlogen manier. Sabas (eerder De Librije) zorgt voor bijzondere wijnen en Sander (eerder o.a. Victoria Hotel en De Vrienden van Jacob) zorgt voor goede bereidingen van mooie producten met extra focus op sauzen.