Lars Amsterdam

12 mei 2024

Restaurant Lars Amsterdam opende in 2018 zijn deuren in de Houthavens. Tweesterrensous-chef Lars Scharp en Floor Wiggers zijn de trotse eigenaren van deze gave hotspot waar ze voor een onvergetelijke culinaire beleving zorgen met ook nog eens een fantastische uitzicht! Je vindt ze op de eerste etage in het pand waar ook het boetiekhotel Moxy Amsterdam zit. Sinds mei 2022 zijn ze bekroond met 1 MICHELIN ster ⭐️.

Menu Lars Amsterdam

Lars creëerde samen met zijn keukenteam 2 soorten menu’s, Experience menu en Green menu, die elk voor een andere beleving staan. Alle menu’s zijn gebaseerd op seizoensproducten en de favoriete smaken van Lars & Floor. Voor de lunch maken ze een selectie van 3 of 4 gerechten uit het Experience menu en nieuwe creaties vanuit het keukenteam. De lunch uitbreiden naar 5 of 6 gangen is ook mogelijk.

Ook als je vegetarisch bent kan je hier waanzinnig lekker eten, wel even vooraf doorgeven als je reserveert. Ook hebben ze een kleine a la cart kaart waar ze een selectie hebben gemaakt van hun favoriete gerechten. Deze gerechten zijn los of als toevoeging te bestellen.

Daktuin

En wat ook leuk is om even te vertellen dat ze een eigen tuin hebben midden in de Houthavens. Boven op het gebouw tegenover het restaurant hebben ze een daktuin van ruim 400 vierkante meter. In het Green menu gebruiken ze wat de oogst ze biedt.

Lunch 2021

Kookclub 2020

Eén keer per jaar ga ik met mijn vriendinnen van de kookclub `Sterreneten`. We laten ons dan de gehele  avond heerlijk in de watten leggen bij een heel goed restaurant. En dit jaar was dit bij Lars Amsterdam. We hebben de mooiste plek van het restaurant, bij de keuken en het raam waardoor we een fantastisch uitzicht hebben. Ook de ronde tafel is zo gezellig als je met meer bent.

Diner september 2018

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Samen met mijn lief een avond dineren bij Lars Amsterdam die in onze nieuwe wijk de Houthavens zit. Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars Amsterdam is een concept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is dan ook hun filosofie. Een huiskamerrestaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Lunch
Donderdag t/m Zaterdag
12.00 – 17.00

Diner
Dinsdag t/m Zaterdag
18:00 – 22:00

Restaurant Lars Amsterdam opende in 2018 zijn deuren in de Houthavens. Tweesterrensous-chef Lars Scharp en Floor Wiggers zijn de trotse eigenaren van deze gave hotspot waar ze voor een onvergetelijke culinaire beleving zorgen met ook nog eens een fantastische uitzicht! Je vindt ze op de eerste etage in het pand waar ook het boetiekhotel Moxy Amsterdam zit. Sinds mei 2022 zijn ze bekroond met 1 MICHELIN ster ⭐️.

Menu Lars Amsterdam

Lars creëerde samen met zijn keukenteam 2 soorten menu’s, Experience menu en Green menu, die elk voor een andere beleving staan. Alle menu’s zijn gebaseerd op seizoensproducten en de favoriete smaken van Lars & Floor. Voor de lunch maken ze een selectie van 3 of 4 gerechten uit het Experience menu en nieuwe creaties vanuit het keukenteam. De lunch uitbreiden naar 5 of 6 gangen is ook mogelijk.

Ook als je vegetarisch bent kan je hier waanzinnig lekker eten, wel even vooraf doorgeven als je reserveert. Ook hebben ze een kleine a la cart kaart waar ze een selectie hebben gemaakt van hun favoriete gerechten. Deze gerechten zijn los of als toevoeging te bestellen.

Daktuin

En wat ook leuk is om even te vertellen dat ze een eigen tuin hebben midden in de Houthavens. Boven op het gebouw tegenover het restaurant hebben ze een daktuin van ruim 400 vierkante meter. In het Green menu gebruiken ze wat de oogst ze biedt.

Lunch 2021

Kookclub 2020

Eén keer per jaar ga ik met mijn vriendinnen van de kookclub `Sterreneten`. We laten ons dan de gehele  avond heerlijk in de watten leggen bij een heel goed restaurant. En dit jaar was dit bij Lars Amsterdam. We hebben de mooiste plek van het restaurant, bij de keuken en het raam waardoor we een fantastisch uitzicht hebben. Ook de ronde tafel is zo gezellig als je met meer bent.

Diner september 2018

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Samen met mijn lief een avond dineren bij Lars Amsterdam die in onze nieuwe wijk de Houthavens zit. Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars Amsterdam is een concept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is dan ook hun filosofie. Een huiskamerrestaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Lunch
Donderdag t/m Zaterdag
12.00 – 17.00

Diner
Dinsdag t/m Zaterdag
18:00 – 22:00