Lars Amsterdam

22 oktober 2021

Restaurant Lars Amsterdam opende in 2018 zijn deuren in de Houthavens. Tweesterrensous-chef Lars Scharp en Floor Wiggers zijn de trotse eigenaren van deze gave hotspot. Je vindt ze op de eerste etage in het pand waar ook het boetiekhotel Moxy Amsterdam zit.

Lars Amsterdam interieur

Sterwaardig

Ik heb hier al een aantal keer gegeten met mijn vriend, vriendinnen van de kookclub en met mijn collega´s, en ik kan alleen maar zeggen “hier moet je heen!”.
Het eten, de wijnen, de sfeer, de inrichting, het uitzicht, de gastvrije mensen, allen echt boven gemiddeld goed. Ik vind dat ze dubbel en dwars een ster verdienen als ik ze vergelijk met andere sterrenrestaurants.

Lunch: Vrijdag t/m Zondag 12:00-17:00
Diner: Woensdag t/m Zaterdag 18:00-22:00
Op overige dagen zijn wij geopend voor groepsaanvragen vanaf 20 gasten.

Menu Lars Amsterdam

Lars Amsterdam serveert momenteel een lunchmenu van 3 of 4 gangen. En voor diner kookt Lars samen met zijn keukenteam een prachtige variatie aan gerechten voor het 5 of 6 gangen menu. het menu is inclusief amuses en onbeperkt robuust brood.
Hopelijk komen binnenkort ook weer de robuuste gerechten op de kaart, zoals de waanzinnig lekkere Côte de boeuf, die perfect is voor shared dining. 

Lunch 2021

In de zomer van 2021 ben ik samen met Sander heerlijk gaan lunchen om de zomervakantie af te sluiten. Als het echt heel lekker weer is serveren ze de lunch op het dakterras. Vandaag was het hier iets te fris voor. Van de 4 gangen in combinatie met mooie wijnen hebben we zo genoten.

Kookclub 2020

Eén keer per jaar ga ik met mij vriendinnen van de kookclub `Sterreneten`. We laten ons dan de gehele  avond heerlijk in de watten leggen bij een heel goed restaurant. En dit jaar was dit bij Lars Amsterdam. We hebben de mooiste plek van het restaurant, bij de keuken en het raam waardoor we een fantastisch uitzicht hebben. Ook de ronde tafel is zo gezellig als je met meer bent.

22 september 2018

Ik vond het erg lastig om te kiezen, want er staan zoveel mooie gerechten op de kaart. Wij hadden vooraf de tonijn sashimi en de eend met pompoen en chocolade. Echt beide gerechten waren fantastisch!

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Eigenlijk hadden we al best genoeg gegeten, na 700 gram côte de boeuf, maar op de kaart stond nog een verrukkelijk dessert, namelijk kokos, witte chocolade en citrus. Die konden we niet laten staan. En hij was zo de moeite waard.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars A’dam is een horecaconcept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars A’dam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Restaurant Lars Amsterdam opende in 2018 zijn deuren in de Houthavens. Tweesterrensous-chef Lars Scharp en Floor Wiggers zijn de trotse eigenaren van deze gave hotspot. Je vindt ze op de eerste etage in het pand waar ook het boetiekhotel Moxy Amsterdam zit.

Lars Amsterdam interieur

Sterwaardig

Ik heb hier al een aantal keer gegeten met mijn vriend, vriendinnen van de kookclub en met mijn collega´s, en ik kan alleen maar zeggen “hier moet je heen!”.
Het eten, de wijnen, de sfeer, de inrichting, het uitzicht, de gastvrije mensen, allen echt boven gemiddeld goed. Ik vind dat ze dubbel en dwars een ster verdienen als ik ze vergelijk met andere sterrenrestaurants.

Lunch: Vrijdag t/m Zondag 12:00-17:00
Diner: Woensdag t/m Zaterdag 18:00-22:00
Op overige dagen zijn wij geopend voor groepsaanvragen vanaf 20 gasten.

Menu Lars Amsterdam

Lars Amsterdam serveert momenteel een lunchmenu van 3 of 4 gangen. En voor diner kookt Lars samen met zijn keukenteam een prachtige variatie aan gerechten voor het 5 of 6 gangen menu. het menu is inclusief amuses en onbeperkt robuust brood.
Hopelijk komen binnenkort ook weer de robuuste gerechten op de kaart, zoals de waanzinnig lekkere Côte de boeuf, die perfect is voor shared dining. 

Lunch 2021

In de zomer van 2021 ben ik samen met Sander heerlijk gaan lunchen om de zomervakantie af te sluiten. Als het echt heel lekker weer is serveren ze de lunch op het dakterras. Vandaag was het hier iets te fris voor. Van de 4 gangen in combinatie met mooie wijnen hebben we zo genoten.

Kookclub 2020

Eén keer per jaar ga ik met mij vriendinnen van de kookclub `Sterreneten`. We laten ons dan de gehele  avond heerlijk in de watten leggen bij een heel goed restaurant. En dit jaar was dit bij Lars Amsterdam. We hebben de mooiste plek van het restaurant, bij de keuken en het raam waardoor we een fantastisch uitzicht hebben. Ook de ronde tafel is zo gezellig als je met meer bent.

22 september 2018

Ik vond het erg lastig om te kiezen, want er staan zoveel mooie gerechten op de kaart. Wij hadden vooraf de tonijn sashimi en de eend met pompoen en chocolade. Echt beide gerechten waren fantastisch!

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Eigenlijk hadden we al best genoeg gegeten, na 700 gram côte de boeuf, maar op de kaart stond nog een verrukkelijk dessert, namelijk kokos, witte chocolade en citrus. Die konden we niet laten staan. En hij was zo de moeite waard.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars A’dam is een horecaconcept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars A’dam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht!