Lars Amsterdam

In de Houthavens komen steeds meer hotspots, wat ik natuurlijk super leuk vind omdat we er over een tijdje gaan wonen. Tweesterrensous-chef Lars Scharp heeft er net samen met Floor Wiggers restaurant Lars Amsterdam geopend. Dit duo komt van tweesterrenrestaurant Aan de Poel. Je vindt ze op de eerste etage boven het al bestaande boetiekhotel Moxy Amsterdam.

Sterwaardig

Twee weken terug heb ik samen met mijn lief gegeten. En ik kan alleen maar zeggen “hier moet je heen!”. Het eten, de wijnen, de sfeer, de inrichting, het uitzicht, de gastvrije mensen, allen echt boven gemiddeld goed. Ik vind dat ze dubbel en dwars een ster verdienen als ik ze vergelijk met andere sterrenrestaurants.

Menu Lars Amsterdam

Lars Amsterdam heeft een lunchmenu van 3 of 4 gangen wat wekelijks wisselt. Voor diner kookt Lars samen met zijn keukenteam een prachtige variatie aan gerechten en wisselt ook maar dan om de 5 weken. De A la carte kaart bestaat uit Lars zijn “signature dishes”. En de robuust bereide gerechten die perfect zijn voor shared dining.

Ik vond het erg lastig om te kiezen, want er staan zoveel mooie gerechten op de kaart. Wij hadden vooraf de tonijn sashimi en de eend met pompoen en chocolade. Echt beide gerechten waren fantastisch!

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam tonijn sashimi

Lars Amsterdam tonijn sashimi

Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Eigenlijk hadden we al best genoeg gegeten, na 700 gram côte de boeuf, maar op de kaart stond nog een verrukkelijk dessert, namelijk kokos, witte chocolade en citrus. Die konden we niet laten staan. En hij was zo de moeite waard.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars A’dam is een horecaconcept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars A’dam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
5 oktober 2018

In de Houthavens komen steeds meer hotspots, wat ik natuurlijk super leuk vind omdat we er over een tijdje gaan wonen. Tweesterrensous-chef Lars Scharp heeft er net samen met Floor Wiggers restaurant Lars Amsterdam geopend. Dit duo komt van tweesterrenrestaurant Aan de Poel. Je vindt ze op de eerste etage boven het al bestaande boetiekhotel Moxy Amsterdam.

Sterwaardig

Twee weken terug heb ik samen met mijn lief gegeten. En ik kan alleen maar zeggen “hier moet je heen!”. Het eten, de wijnen, de sfeer, de inrichting, het uitzicht, de gastvrije mensen, allen echt boven gemiddeld goed. Ik vind dat ze dubbel en dwars een ster verdienen als ik ze vergelijk met andere sterrenrestaurants.

Menu Lars Amsterdam

Lars Amsterdam heeft een lunchmenu van 3 of 4 gangen wat wekelijks wisselt. Voor diner kookt Lars samen met zijn keukenteam een prachtige variatie aan gerechten en wisselt ook maar dan om de 5 weken. De A la carte kaart bestaat uit Lars zijn “signature dishes”. En de robuust bereide gerechten die perfect zijn voor shared dining.

Ik vond het erg lastig om te kiezen, want er staan zoveel mooie gerechten op de kaart. Wij hadden vooraf de tonijn sashimi en de eend met pompoen en chocolade. Echt beide gerechten waren fantastisch!

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam eend

Lars Amsterdam tonijn sashimi

Lars Amsterdam tonijn sashimi

Als hoofdgerecht hadden wij de côte de boeuf met bearnaise saus, la ratte, gepofte ui en ansjovis. Ik kan je zeggen dat dit de lekkerste côte de boeuf is die we in Amsterdam hebben gegeten. Perfect klaargemaakt en ontzettend mals.

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Lars Amsterdam Côte de Boeuf

Eigenlijk hadden we al best genoeg gegeten, na 700 gram côte de boeuf, maar op de kaart stond nog een verrukkelijk dessert, namelijk kokos, witte chocolade en citrus. Die konden we niet laten staan. En hij was zo de moeite waard.

Lars Amsterdam dessert

Lars Amsterdam dessert

Over Lars Amsterdam

Lars A’dam is een horecaconcept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve koppel ontmoette elkaar enkele jaren geleden bij Restaurant Aan de Poel **. Zij creëren samen een restaurant waarbij je een combinatie vindt van fine-dining en robuuste gerechten. Een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens van Amsterdam.

Lars begon zijn koksopleiding bij onder andere Paul Fagel en Robert Kranenborg. De Franse keuken is zijn passie, maar in zijn gerechten zijn ook Aziatische invloeden terug te vinden. Het werken met dagverse producten van de hoogste kwaliteit staat voorop.

Floor is gestart bij Ron Blaauw en heeft haar passie voor gastronomie opgedaan in verschillende gerenommeerde restaurants. Haar liefde voor gastvrijheid is aanstekelijk en inspirerend. “Als gasten zich thuis voelen in ons restaurant is dat het allergrootste compliment.”

Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van Lars A’dam. Kom binnen, ontspan en laat je inspireren door het team en het fantastische uitzicht!