Vuurtoreneiland

14 maart 2016

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.

In lente en zomer eet men in het zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, ‘eten in en van de natuur’. In de koudere maanden wordt er gegeten in het fort, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken.

Het wekelijks wisselende table d’hôte menu bestaat uit 4-gangen, en wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en open vuur. Eten met karakter en een bijzonder verhaal, tegen een schappelijke prijs € 55,- pp incl boottocht.

Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie. De eilandervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar wij je met het historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

Reserveren Vuurtoreneiland
Reserveren op Vuurtoreneiland doe je door vooraf een kaart te kopen in de ticketshop. Vuurtoreneiland is intiem en kleinschalig van opzet, er is maar beperkt plek. Er is in de regel veel animo voor de beschikbare plaatsen, en die zijn daarom vaak snel uitverkocht. Hou hier rekening mee in het plannen van je reservering. Lees voor het maken van je boeking ook de relevante informatie en wat je kunt verwachten op de pagina vragen.

Voorverkoop
De voorverkoop seizoen 2016 start op 21 maart om 12u voor plaatsen in mei. De voorverkoop is altijd 1 maand vooruit, zie het schema op de website.

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken.

In lente en zomer eet men in het zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, ‘eten in en van de natuur’. In de koudere maanden wordt er gegeten in het fort, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken.

Het wekelijks wisselende table d’hôte menu bestaat uit 4-gangen, en wordt bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en open vuur. Eten met karakter en een bijzonder verhaal, tegen een schappelijke prijs € 55,- pp incl boottocht.

Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie. De eilandervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar wij je met het historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. Ter plekke is er ruim gelegenheid om het eiland, de natuur en het fort te beleven.

Reserveren Vuurtoreneiland
Reserveren op Vuurtoreneiland doe je door vooraf een kaart te kopen in de ticketshop. Vuurtoreneiland is intiem en kleinschalig van opzet, er is maar beperkt plek. Er is in de regel veel animo voor de beschikbare plaatsen, en die zijn daarom vaak snel uitverkocht. Hou hier rekening mee in het plannen van je reservering. Lees voor het maken van je boeking ook de relevante informatie en wat je kunt verwachten op de pagina vragen.

Voorverkoop
De voorverkoop seizoen 2016 start op 21 maart om 12u voor plaatsen in mei. De voorverkoop is altijd 1 maand vooruit, zie het schema op de website.