Scheepskameel

26 juli 2016

Vorige week heb ik samen met een vriendin heerlijk gegeten bij Scheepskameel. Ze zitten op een bijzonder locatie, namelijk het voormalige Marineterrein naast NEMO. Als je buiten op het terras zit kijk je uit over het water en zie je de stad liggen, NEMO en varen er veel bootjes langs.
Binnen is het sfeervol ingericht, ruim opgezet en erg licht door de grote ramen.

Op de kaart staan 5 verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen. We zijn begonnen met een aardappel- en groetengerecht. Beide smaakten heerlijk. Daarna hadden we lam en octopus met buikspek. Bijzondere combinatie denk je misschien maar het was verrukkelijk! En als klap op de vuurplein het toetje, vers afgebakken Madeleines met room, wauw wat waren die lekker zeg! Kortom hier moet je een keer heen en neem dan zeker dit toetje ;-).

Scheepskameel gerecht 4

Scheepskameel gerecht 2

Scheepskameel gerecht 2

Scheepskameel gerecht

Scheepskameel

Drie heren van Rijsel, Pieter Smits, Iwan Driessen en Bob Kaasenbrood gaan een nieuw avontuur aan samen met Tijs Jeurissen, voormalig chef-kok van restaurant Marius.
Samen starten zij vanaf 20 mei 2016 restaurant Scheepskameel op het voormalige Marineterrein in Amsterdam.

In Scheepskameel ligt de focus op goed gastheerschap en goede producten: tafelen in een ontspannen sfeer, voor alle gelegenheden, voor iedereen. En altijd voor een eerlijke prijs. Het prachtige uitzicht over de stad Amsterdam vanaf het water maakt het af.

Menu Scheepskameel

Scheepskameel presenteert een compacte menukaart, die met regelmaat wisselt. Klassieke Europese bereidingen met veel aandacht voor hoofdingrediënten vormen de leidraad in de keuken. Denk aan rauwe vis, groenten van de barbecue, gebraad met klassieke sauzen en verfijnde kazen. Heldere, frisse, herkenbare smaken dus. De wijnkaart bestaat uitsluitend uit Duitse wijnen. Een unicum in Amsterdam.

Ze zijn vanaf 18.00 geopend (dinsdag t/m zaterdag). Reserveren kan enkel telefonisch via +31-20-3312484 vanaf 14.00 uur.

Rijsel
De heren van Scheepskameel runnen al geruime tijd het succesvolle restaurant Rijsel. Rijsel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. De op het eerste gezicht saaie Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd, is niet de hippe en modieuze wereldstad waarnaar veel restaurants zich noemen.

Vorige week heb ik samen met een vriendin heerlijk gegeten bij Scheepskameel. Ze zitten op een bijzonder locatie, namelijk het voormalige Marineterrein naast NEMO. Als je buiten op het terras zit kijk je uit over het water en zie je de stad liggen, NEMO en varen er veel bootjes langs.
Binnen is het sfeervol ingericht, ruim opgezet en erg licht door de grote ramen.

Op de kaart staan 5 verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen. We zijn begonnen met een aardappel- en groetengerecht. Beide smaakten heerlijk. Daarna hadden we lam en octopus met buikspek. Bijzondere combinatie denk je misschien maar het was verrukkelijk! En als klap op de vuurplein het toetje, vers afgebakken Madeleines met room, wauw wat waren die lekker zeg! Kortom hier moet je een keer heen en neem dan zeker dit toetje ;-).

Scheepskameel gerecht 4

Scheepskameel gerecht 2

Scheepskameel gerecht 2

Scheepskameel gerecht

Scheepskameel

Drie heren van Rijsel, Pieter Smits, Iwan Driessen en Bob Kaasenbrood gaan een nieuw avontuur aan samen met Tijs Jeurissen, voormalig chef-kok van restaurant Marius.
Samen starten zij vanaf 20 mei 2016 restaurant Scheepskameel op het voormalige Marineterrein in Amsterdam.

In Scheepskameel ligt de focus op goed gastheerschap en goede producten: tafelen in een ontspannen sfeer, voor alle gelegenheden, voor iedereen. En altijd voor een eerlijke prijs. Het prachtige uitzicht over de stad Amsterdam vanaf het water maakt het af.

Menu Scheepskameel

Scheepskameel presenteert een compacte menukaart, die met regelmaat wisselt. Klassieke Europese bereidingen met veel aandacht voor hoofdingrediënten vormen de leidraad in de keuken. Denk aan rauwe vis, groenten van de barbecue, gebraad met klassieke sauzen en verfijnde kazen. Heldere, frisse, herkenbare smaken dus. De wijnkaart bestaat uitsluitend uit Duitse wijnen. Een unicum in Amsterdam.

Ze zijn vanaf 18.00 geopend (dinsdag t/m zaterdag). Reserveren kan enkel telefonisch via +31-20-3312484 vanaf 14.00 uur.

Rijsel
De heren van Scheepskameel runnen al geruime tijd het succesvolle restaurant Rijsel. Rijsel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. De op het eerste gezicht saaie Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd, is niet de hippe en modieuze wereldstad waarnaar veel restaurants zich noemen.