Restaurant Smelt – 9 Straatjes

10 februari 2022

Restaurant Smelt heeft sinds kort twee locaties in de stad. Een in de 9 Straatjes in de Runstraat, die sinds de winter van 2021 open is, en nu dus ook een sinds november 2022 een op het Westerparkterrein.

Verschillende soorten

Op de kaart staan verschillende soorten kaasfondues, voor ieder wat wils. Met truffel, pittige Franse kaas, boerenkaas uit Nederland, klassiek Zwitsers, het is er allemaal. Het leuke is ook dat je per persoon een smaakt kunt kiezen zodat je meerdere smaken kunt proberen.

fotocredits: Restaurant Smelt

Zwitserse traditie

Dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt, noemen ze in de Zwitserland ‘la religieuse’, oftewel ‘de non’. Volgens de traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Kom vechten om dat laatste goddelijke hapje…

Over Restaurant Smelt – 9 Straatjes

Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam, beide een begrip in Amsterdam, zijn al ruim een kwart eeuw overburen. Maar in de winter van 2021 smolten beide zaken samen. En wel tegenover de winkel, naast het café! In het authentieke doch gloednieuwe restaurant kun je in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer.

Café de Doffer omgetoverd

Het oude bargedeelte waar 50 jaar geleden Café de Doffer is begonnen is omgetoverd tot restaurant Smelt. Wist je dat de bar ook al meer dan 50 jaar meegaat en nu gebruikt wordt als lange tafel? Hier kun je dus ook goed met een grote groep genieten van alle mooie producten. Onze fondues worden gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam.

Deze kazen worden persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Daarnaast serveren ze verrassende seizoensgebonden voorgerechten die perfect aansluiten bij de fondue. Neem bijvoorbeeld de gerookte botervis met ingelegde venkel of probeer hun overheerlijke charcuterie plank!

Restaurant Smelt – Westerpark

Ga naar Restaurant Smelt – Westerpark

Restaurant Smelt heeft sinds kort twee locaties in de stad. Een in de 9 Straatjes in de Runstraat, die sinds de winter van 2021 open is, en nu dus ook een sinds november 2022 een op het Westerparkterrein.

Verschillende soorten

Op de kaart staan verschillende soorten kaasfondues, voor ieder wat wils. Met truffel, pittige Franse kaas, boerenkaas uit Nederland, klassiek Zwitsers, het is er allemaal. Het leuke is ook dat je per persoon een smaakt kunt kiezen zodat je meerdere smaken kunt proberen.

fotocredits: Restaurant Smelt

Zwitserse traditie

Dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt, noemen ze in de Zwitserland ‘la religieuse’, oftewel ‘de non’. Volgens de traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Kom vechten om dat laatste goddelijke hapje…

Over Restaurant Smelt – 9 Straatjes

Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam, beide een begrip in Amsterdam, zijn al ruim een kwart eeuw overburen. Maar in de winter van 2021 smolten beide zaken samen. En wel tegenover de winkel, naast het café! In het authentieke doch gloednieuwe restaurant kun je in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer.

Café de Doffer omgetoverd

Het oude bargedeelte waar 50 jaar geleden Café de Doffer is begonnen is omgetoverd tot restaurant Smelt. Wist je dat de bar ook al meer dan 50 jaar meegaat en nu gebruikt wordt als lange tafel? Hier kun je dus ook goed met een grote groep genieten van alle mooie producten. Onze fondues worden gemaakt van de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam.

Deze kazen worden persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. Daarnaast serveren ze verrassende seizoensgebonden voorgerechten die perfect aansluiten bij de fondue. Neem bijvoorbeeld de gerookte botervis met ingelegde venkel of probeer hun overheerlijke charcuterie plank!

Restaurant Smelt – Westerpark

Ga naar Restaurant Smelt – Westerpark