Restaurant Smelt heeft sinds kort twee locaties in de stad. Een in de 9 Straatjes in de Runstraat, die sinds de winter van 2021 open is, en nu dus ook een sinds november 2022 een op het Westergasterrein in Westerpark.
Verschillende soorten
Op de kaart staan verschillende soorten kaasfondues, voor ieder wat wils. Met truffel, pittige Franse kaas, boerenkaas uit Nederland, klassiek Zwitsers, het is er allemaal. Het leuke is ook dat je per persoon een smaakt kunt kiezen zodat je meerdere smaken kunt proberen.
Zwitserse traditie
Dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt, noemen ze in de Zwitserland ‘la religieuse’, oftewel ‘de non’. Volgens de traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Vechten om dat laatste goddelijke hapje…
Over Restaurant Smelt – Westerpark
Stap binnen in het gezelligste plekje van het Westerpark. Jaren geleden werd deze locatie gebruikt als koffiebranderij! Wist je dat? Als je naar het dak kijkt wanneer je in het restaurant staat herken je wellicht nog kleine details. In deze locatie beschikken ze over twee verdiepingen, waarbij het mogelijk is om met kleine of grote groepen te komen eten.
Kazen uit de Kaaskamer
Ook hier worden de fondues gemaakt van de beste Franse, Hollandse en Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam, die persoonlijk en zorgvuldig zijn geproefd en geselecteerd door hun personeel. Daarnaast serveren ze verse seizoensgroenten met brood van Bakkerij Mama en een aantal verrassende voorgerechten voorafgaand aan de kaasfondue.
Restaurant Smelt – 9 straatjes
Restaurant Smelt heeft sinds kort twee locaties in de stad. Een in de 9 Straatjes in de Runstraat, die sinds de winter van 2021 open is, en nu dus ook een sinds november 2022 een op het Westergasterrein in Westerpark.
Verschillende soorten
Op de kaart staan verschillende soorten kaasfondues, voor ieder wat wils. Met truffel, pittige Franse kaas, boerenkaas uit Nederland, klassiek Zwitsers, het is er allemaal. Het leuke is ook dat je per persoon een smaakt kunt kiezen zodat je meerdere smaken kunt proberen.
Zwitserse traditie
Dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt, noemen ze in de Zwitserland ‘la religieuse’, oftewel ‘de non’. Volgens de traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Vechten om dat laatste goddelijke hapje…
Over Restaurant Smelt – Westerpark
Stap binnen in het gezelligste plekje van het Westerpark. Jaren geleden werd deze locatie gebruikt als koffiebranderij! Wist je dat? Als je naar het dak kijkt wanneer je in het restaurant staat herken je wellicht nog kleine details. In deze locatie beschikken ze over twee verdiepingen, waarbij het mogelijk is om met kleine of grote groepen te komen eten.
Kazen uit de Kaaskamer
Ook hier worden de fondues gemaakt van de beste Franse, Hollandse en Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam, die persoonlijk en zorgvuldig zijn geproefd en geselecteerd door hun personeel. Daarnaast serveren ze verse seizoensgroenten met brood van Bakkerij Mama en een aantal verrassende voorgerechten voorafgaand aan de kaasfondue.