IJscuypje

23 juni 2019

Zin in een lekker ijsje? Ga dan naar een van de 19 ijswinkels van IJscuypje. Ze hebben in het assortiment 12 vaste smaken en daarnaast kiest elke winkel per dag een wisselend assortiment afhankelijk van het seizoen, het weer en wat de favorieten zijn van de buurt. Jammie!

Over de IJsmakers van IJscuypje

IJs zoals zij dat nog maken. Voor hen is dat ijs, waar ze jou telkens mee kunnen verrassen en waar jij blij van wordt. Dat begint met hun zoektocht naar de lekkerste en meest pure grondstoffen en de meest gepassioneerde leveranciers. Hun grootste leveranciers zijn de Hollandse koeien, zij leveren de verse melk voor het roomijs en het yoghurtijs. Voor de exotische smaken moeten ze verder reizen. Voor hun mango’s bijvoorbeeld, die komen uit Brazilië en Pakistan, de combinatie van die beide is het recept van hun mango-ijs. De zoektocht naar grondstoffen stopt nooit, want wellicht zijn er nóg betere ingrediënten, kunnen ze het dichterbij huis halen of doen ze inspiratie op voor nieuwe smaken.

Nieuwe smaak

En dan kan het ijsmaken beginnen. De ijsmeester en tevens oprichter Edwin de Koeijer gaat met zijn team de keuken in en komt daar pas weer uit als hij dé nieuwe smaak heeft ontwikkeld. Hij schrijft het recept en daarmee maken al onze winkels het room- en yoghurtijs zoals het bedoeld is.

Sorbetijs

Het sorbetijs voor alle ijswinkels wordt in de centrale keuken gemaakt. Ze willen het fruit zo vers mogelijk bereiden en dat kan in de centrale keuken, waar de ijsmeesters klaar staan om het fruit direct na binnenkomst te verwerken tot sorbetijs, wat voor 60% uit puur fruit bestaat, waar ze puur Amsterdams leidingwater aan toevoegen en natuurlijk suiker.

Yogurtijs

Het yoghurtijs van IJscuypje wordt bereid van verse standyoghurt van de boerderij. Deze yoghurtijs is minder zoet en bevat minder vetten dan roomijs. Dat kun je dus eigenlijk elke dag wel eten met een bolletje sorbetijs erbij.

Het room- en yoghurtijs wordt in de ijswinkels zelf bereid. Ze hebben natuurlijk de populaire smaken als vanille, hazelnoot, chocola en pistache, die ze natuurlijk wel zo lekker maken dat jij er een blokje voor om wilt fietsen.

Hollandse specialiteiten

Maar écht IJscuypje zijn hun Hollandse specialiteiten; sorbetijs van vlierbessen en rabarber, roomijs met boerenjongens, appeltaart waar ook écht stukjes appeltaart in zitten en Hollandse koekjesijs, zoals bokkenpootjes en bitterkoekjes.

Zin in een lekker ijsje? Ga dan naar een van de 19 ijswinkels van IJscuypje. Ze hebben in het assortiment 12 vaste smaken en daarnaast kiest elke winkel per dag een wisselend assortiment afhankelijk van het seizoen, het weer en wat de favorieten zijn van de buurt. Jammie!

Over de IJsmakers van IJscuypje

IJs zoals zij dat nog maken. Voor hen is dat ijs, waar ze jou telkens mee kunnen verrassen en waar jij blij van wordt. Dat begint met hun zoektocht naar de lekkerste en meest pure grondstoffen en de meest gepassioneerde leveranciers. Hun grootste leveranciers zijn de Hollandse koeien, zij leveren de verse melk voor het roomijs en het yoghurtijs. Voor de exotische smaken moeten ze verder reizen. Voor hun mango’s bijvoorbeeld, die komen uit Brazilië en Pakistan, de combinatie van die beide is het recept van hun mango-ijs. De zoektocht naar grondstoffen stopt nooit, want wellicht zijn er nóg betere ingrediënten, kunnen ze het dichterbij huis halen of doen ze inspiratie op voor nieuwe smaken.

Nieuwe smaak

En dan kan het ijsmaken beginnen. De ijsmeester en tevens oprichter Edwin de Koeijer gaat met zijn team de keuken in en komt daar pas weer uit als hij dé nieuwe smaak heeft ontwikkeld. Hij schrijft het recept en daarmee maken al onze winkels het room- en yoghurtijs zoals het bedoeld is.

Sorbetijs

Het sorbetijs voor alle ijswinkels wordt in de centrale keuken gemaakt. Ze willen het fruit zo vers mogelijk bereiden en dat kan in de centrale keuken, waar de ijsmeesters klaar staan om het fruit direct na binnenkomst te verwerken tot sorbetijs, wat voor 60% uit puur fruit bestaat, waar ze puur Amsterdams leidingwater aan toevoegen en natuurlijk suiker.

Yogurtijs

Het yoghurtijs van IJscuypje wordt bereid van verse standyoghurt van de boerderij. Deze yoghurtijs is minder zoet en bevat minder vetten dan roomijs. Dat kun je dus eigenlijk elke dag wel eten met een bolletje sorbetijs erbij.

Het room- en yoghurtijs wordt in de ijswinkels zelf bereid. Ze hebben natuurlijk de populaire smaken als vanille, hazelnoot, chocola en pistache, die ze natuurlijk wel zo lekker maken dat jij er een blokje voor om wilt fietsen.

Hollandse specialiteiten

Maar écht IJscuypje zijn hun Hollandse specialiteiten; sorbetijs van vlierbessen en rabarber, roomijs met boerenjongens, appeltaart waar ook écht stukjes appeltaart in zitten en Hollandse koekjesijs, zoals bokkenpootjes en bitterkoekjes.