IJscuypje

23 juni 2019

Zin in een lekker ijsje? Ga dan naar een van de 14 ijswinkels van IJscuypje. Ze hebben in het assortiment 12 vaste smaken en daarnaast kiest elke winkel per dag een wisselend assortiment afhankelijk van het seizoen, het weer en wat de favorieten zijn van de buurt. Jammie!

De IJsmakers van IJscuypje

IJs zoals wij dat nog maken. Voor ons is dat ijs, waar we jou telkens mee kunnen verrassen en waar jij blij van wordt.

Dat begint met onze zoektocht naar de lekkerste en meest pure grondstoffen en de meest gepassioneerde leveranciers. Onze grootste leveranciers zijn de Hollandse koeien, zij leveren onze verse melk voor het roomijs en het yoghurtijs. Voor de exotische smaken moeten we verder reizen. Onze mango’s bijvoorbeeld, die komen uit Brazilië en Pakistan, de combinatie van die beide is het recept van ons mango-ijs.  Onze zoektocht naar grondstoffen stopt nooit, want wellicht zijn er nóg betere ingrediënten, kunnen we het dichterbij huis halen of doen we inspiratie op voor nieuwe smaken.

En dan kan het ijsmaken beginnen. Onze ijsmeester en tevens oprichter Edwin de Koeijer gaat met zijn team de keuken in en komt daar pas weer uit als hij dé nieuwe smaak heeft ontwikkeld. Hij schrijft het recept en daarmee maken al onze winkels het room- en yoghurtijs zoals het bedoeld is.

Het sorbetijs voor alle ijswinkels wordt in onze centrale keuken gemaakt. We willen het fruit zo vers mogelijk bereiden en dat kan in de centrale keuken, waar de ijsmeesters klaar staan om het fruit direct na binnenkomst te verwerken tot sorbetijs, wat voor 60% uit puur fruit bestaat, waar we puur Amsterdams leidingwater aan toevoegen en natuurlijk suiker.

Ons yoghurtijs wordt bereid van verse standyoghurt van de boerderij. Ons yoghurtijs is minder zoet en bevat minder vetten dan roomijs. Dat kun je dus eigenlijk elke dag wel eten met een bolletje sorbetijs erbij.

Het room- en yoghurtijs wordt in de ijswinkels zelf bereid. We hebben natuurlijk de populaire smaken als vanille, hazelnoot, chocola en pistache, die we natuurlijk wel zo lekker maken dat jij er een blokje voor om wilt fietsen. Maar écht IJscuypje zijn onze Hollandse specialiteiten; sorbetijs van vlierbessen en rabarber, roomijs met boerenjongens, appeltaart waar ook écht stukjes appeltaart in zitten en Hollandse koekjesijs, zoals bokkenpootjes en bitterkoekjes.

Soms is een smaak er even niet, grote kans dat die op dat moment vers gedraaid wordt.

Zin in een lekker ijsje? Ga dan naar een van de 14 ijswinkels van IJscuypje. Ze hebben in het assortiment 12 vaste smaken en daarnaast kiest elke winkel per dag een wisselend assortiment afhankelijk van het seizoen, het weer en wat de favorieten zijn van de buurt. Jammie!

De IJsmakers van IJscuypje

IJs zoals wij dat nog maken. Voor ons is dat ijs, waar we jou telkens mee kunnen verrassen en waar jij blij van wordt.

Dat begint met onze zoektocht naar de lekkerste en meest pure grondstoffen en de meest gepassioneerde leveranciers. Onze grootste leveranciers zijn de Hollandse koeien, zij leveren onze verse melk voor het roomijs en het yoghurtijs. Voor de exotische smaken moeten we verder reizen. Onze mango’s bijvoorbeeld, die komen uit Brazilië en Pakistan, de combinatie van die beide is het recept van ons mango-ijs.  Onze zoektocht naar grondstoffen stopt nooit, want wellicht zijn er nóg betere ingrediënten, kunnen we het dichterbij huis halen of doen we inspiratie op voor nieuwe smaken.

En dan kan het ijsmaken beginnen. Onze ijsmeester en tevens oprichter Edwin de Koeijer gaat met zijn team de keuken in en komt daar pas weer uit als hij dé nieuwe smaak heeft ontwikkeld. Hij schrijft het recept en daarmee maken al onze winkels het room- en yoghurtijs zoals het bedoeld is.

Het sorbetijs voor alle ijswinkels wordt in onze centrale keuken gemaakt. We willen het fruit zo vers mogelijk bereiden en dat kan in de centrale keuken, waar de ijsmeesters klaar staan om het fruit direct na binnenkomst te verwerken tot sorbetijs, wat voor 60% uit puur fruit bestaat, waar we puur Amsterdams leidingwater aan toevoegen en natuurlijk suiker.

Ons yoghurtijs wordt bereid van verse standyoghurt van de boerderij. Ons yoghurtijs is minder zoet en bevat minder vetten dan roomijs. Dat kun je dus eigenlijk elke dag wel eten met een bolletje sorbetijs erbij.

Het room- en yoghurtijs wordt in de ijswinkels zelf bereid. We hebben natuurlijk de populaire smaken als vanille, hazelnoot, chocola en pistache, die we natuurlijk wel zo lekker maken dat jij er een blokje voor om wilt fietsen. Maar écht IJscuypje zijn onze Hollandse specialiteiten; sorbetijs van vlierbessen en rabarber, roomijs met boerenjongens, appeltaart waar ook écht stukjes appeltaart in zitten en Hollandse koekjesijs, zoals bokkenpootjes en bitterkoekjes.

Soms is een smaak er even niet, grote kans dat die op dat moment vers gedraaid wordt.