BAUT

Na vijf succesvolle locaties die steeds gekker en groter werden, vestigt het ‘Moving Circus’ BAUT zich ditmaal in stadsdeel: Amsterdam West. In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat kun je terecht voor eten, drinken, muziek en cultuur.

Ook hier lenen de gerechten zich weer uitstekend voor shared dining. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door een drie-, vier- of vijfgangen menu, met of zonder passend wijnarrangement. Ik kan niet anders zeggen dat ze weer een super geslaagde locatie hebben geopend.

BAUT kalfstartaar

BAUT kalfstartaar

Over BAUT

In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat gaat Michel van der Eerde met deze locatie tot de zesde macht. ‘Het pand leent zich ervoor om uit te pakken door alle verschillende ruimtes en verdiepingen.’ Op deze nieuwe locatie bundelen ze alle elementen; de kunst en gekkigheid van BAUT oost, het terras van BAUTZUID, de warmte van BAUT ZUIDAS en de finesse van BAUT & Dreesmann. Je zou het nieuwe locatie daarom BAUT 6.0 kunnen noemen.

Op de begane grond brengt het restaurant een geheel nieuwe menukaart, waarbij Van Der Eerde’s liefde en passie de enige terugkerende ingrediënten zijn voor zowel lunch als diner. De bekende signatures maken plaats voor onder andere een aubergine met labneh en granaatappel, maiskip met truffel en hazelnoot, vissoep van kreeft, risotto met pistache en burrata en een banh mi pork sandwich.

De bar is overdag de plek voor koffie en lunch. ’s Avonds transformeert het tot een levendige spot voor drankjes. Ze serveren mixers en signature cocktails als Old Houthaven – Bulleit Bourbon, Bulleit Rye, appelstroop en earl grey – en de BAUT Sour Bitch – Ketel One Vodka, Crémant d’Alsace, passievrucht en limoen.

BovenBAUT

Op de eerste verdieping ‘BovenBAUT’ organiseert ‘Het Programmeurs Gilde’ onder leiding van Aldo Bruining en Alexander van der Meer elke woensdag verschillende exposities, presentaties. Vanaf 7 februari 2018 start de programmering met De Woensdag Club van Stem van de Nacht, waarbij een Amsterdamse kunstenaar aanschuift bij BAUT. Niet om enkel te eten, maar daarnaast het geëxposeerde werk toe te lichten. Op 21 februari haalt BAUT FuckUp Nights Amsterdam in huis. Deze avond vertellen en vieren vier gasten hun grootste (professionele) flater. Elke vrijdag haalt BovenBAUT cultuur de nacht in met live art, exposities en aansluitend muziek en cocktails. Voor de complete programmering, houd BAUT’s Facebookpagina in de gaten.

Interieur

Ook in design herontdekt Van der Eerde zijn BAUT samen met Sandra Planken van designbureau Studio Noun. Het industriële DNA van deze hotspot maakt plaats voor een warme en gekke eclectische mix met invloeden uit Barcelona en Parijs. Van der Eerde: ‘Het is nu spannender, kunstzinniger en rebelser dan ooit. Elke ruimte brengt iets anders op ieder moment van de dag.’

CHEF

De keuken wordt geleid door chef Michiel van der Eerde, die zijn kennis en ervaring op deed bij Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel Hotel en andere sterrenrestaurants.
Na twaalf jaar eindverantwoordelijk te zijn geweest bij de horecaconcepten van IQ Creative: Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads heeft Michiel zijn droom verwezenlijkt. Niet alleen door vijf succesvolle edities te hebben geleid, maar door ook een permanent Restaurant C te openen. Omdat hij geen afscheid kan nemen van BAUT, krijgt zijn droom een vervolg en zet hij het pop-up concept BAUT als moving circus voort in de Spaarndammerbuurt.

Na vijf succesvolle locaties die steeds gekker en groter werden, vestigt het ‘Moving Circus’ BAUT zich ditmaal in stadsdeel: Amsterdam West. In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat kun je terecht voor eten, drinken, muziek en cultuur.

Ook hier lenen de gerechten zich weer uitstekend voor shared dining. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen door een drie-, vier- of vijfgangen menu, met of zonder passend wijnarrangement. Ik kan niet anders zeggen dat ze weer een super geslaagde locatie hebben geopend.

BAUT kalfstartaar

BAUT kalfstartaar

Over BAUT

In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat gaat Michel van der Eerde met deze locatie tot de zesde macht. ‘Het pand leent zich ervoor om uit te pakken door alle verschillende ruimtes en verdiepingen.’ Op deze nieuwe locatie bundelen ze alle elementen; de kunst en gekkigheid van BAUT oost, het terras van BAUTZUID, de warmte van BAUT ZUIDAS en de finesse van BAUT & Dreesmann. Je zou het nieuwe locatie daarom BAUT 6.0 kunnen noemen.

Op de begane grond brengt het restaurant een geheel nieuwe menukaart, waarbij Van Der Eerde’s liefde en passie de enige terugkerende ingrediënten zijn voor zowel lunch als diner. De bekende signatures maken plaats voor onder andere een aubergine met labneh en granaatappel, maiskip met truffel en hazelnoot, vissoep van kreeft, risotto met pistache en burrata en een banh mi pork sandwich.

De bar is overdag de plek voor koffie en lunch. ’s Avonds transformeert het tot een levendige spot voor drankjes. Ze serveren mixers en signature cocktails als Old Houthaven – Bulleit Bourbon, Bulleit Rye, appelstroop en earl grey – en de BAUT Sour Bitch – Ketel One Vodka, Crémant d’Alsace, passievrucht en limoen.

BovenBAUT

Op de eerste verdieping ‘BovenBAUT’ organiseert ‘Het Programmeurs Gilde’ onder leiding van Aldo Bruining en Alexander van der Meer elke woensdag verschillende exposities, presentaties. Vanaf 7 februari 2018 start de programmering met De Woensdag Club van Stem van de Nacht, waarbij een Amsterdamse kunstenaar aanschuift bij BAUT. Niet om enkel te eten, maar daarnaast het geëxposeerde werk toe te lichten. Op 21 februari haalt BAUT FuckUp Nights Amsterdam in huis. Deze avond vertellen en vieren vier gasten hun grootste (professionele) flater. Elke vrijdag haalt BovenBAUT cultuur de nacht in met live art, exposities en aansluitend muziek en cocktails. Voor de complete programmering, houd BAUT’s Facebookpagina in de gaten.

Interieur

Ook in design herontdekt Van der Eerde zijn BAUT samen met Sandra Planken van designbureau Studio Noun. Het industriële DNA van deze hotspot maakt plaats voor een warme en gekke eclectische mix met invloeden uit Barcelona en Parijs. Van der Eerde: ‘Het is nu spannender, kunstzinniger en rebelser dan ooit. Elke ruimte brengt iets anders op ieder moment van de dag.’

CHEF

De keuken wordt geleid door chef Michiel van der Eerde, die zijn kennis en ervaring op deed bij Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel Hotel en andere sterrenrestaurants.
Na twaalf jaar eindverantwoordelijk te zijn geweest bij de horecaconcepten van IQ Creative: Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads heeft Michiel zijn droom verwezenlijkt. Niet alleen door vijf succesvolle edities te hebben geleid, maar door ook een permanent Restaurant C te openen. Omdat hij geen afscheid kan nemen van BAUT, krijgt zijn droom een vervolg en zet hij het pop-up concept BAUT als moving circus voort in de Spaarndammerbuurt.