Restaurant C Amsterdam

In 2016 opende chef Michiel van der Eerde op de originele locatie van BAUT aan de Wibautstraat, Restaurant C Amsterdam. Bij dit blijvende concept speelt temperatuur de hoofdrol, waarbij de kaart opgebouwd is uit verschillende bereidingswijzen en de daarbij horende graden Celsius. De indeling op de kaart is van -20 tot 200 C met vier categorieën: Rauw & Koud, Lage temperaturen, Stoom & Kook en Grill, Plancha & Tempura. Het gaat dus niet alleen om het product zelf, maar om de garing en verschillende bereidingswijzen.

Echt een feestje Restaurant C!

Vorige week heb ik samen met een vriendin gegeten bij Restaurant C Amsterdam. Wat was het een feestje zeg! Wij zaten op een hele leuke plek, aan de bar die aan de open keuken zit. We konden dus goed zien hoe alles bereid werd. Op de kaart staan kleine gerechten die je kunt delen. Wij hebben lang zitten twijfelen omdat er heel veel lekkere gerechten op de kaart staan.
Uiteindelijk hebben we vier gerechten gegeten, de Zalmteriyaki, Buikspek Hoisin, de Softshell Beefsalade en de Kreeft met gnocchi. Stuk voor stuk waren de gerechten om je vingers erbij op te eten, pure smaken, mooie smaakcombinaties en de borden prachtig opgemaakt.
Natuurlijk kon een dessert niet uitblijven en hebben we het toetje met banaan, kokos en toffee genomen. Als ik nu weer denk aan dit goddelijke toetje, zou ik geneigd zijn om op de fiets te springen en naar Restaurant C te fietsen….

Restaurant C open keuken

Restaurant C open keuken

Restaurant C kreeft

Restaurant C kreeft

Restaurant C dessert

Restaurant C dessert

Over Restaurant C Amsterdam

Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden, 80 graden, 100 graden of 200 graden Celsius. Het gaat bij C daarom niet alleen om het product zelf, maar juist om de manier van bereiding. Dit geldt ook voor Bar C, de grote bar aan de voorkant van het restaurant. Hier kun je elke dag terecht voor borrel met een snack, cocktails en van vrijdag t/m zondag voor lunch.

In 2016 opende chef Michiel van der Eerde op de originele locatie van BAUT aan de Wibautstraat, Restaurant C Amsterdam. Bij dit blijvende concept speelt temperatuur de hoofdrol, waarbij de kaart opgebouwd is uit verschillende bereidingswijzen en de daarbij horende graden Celsius. De indeling op de kaart is van -20 tot 200 C met vier categorieën: Rauw & Koud, Lage temperaturen, Stoom & Kook en Grill, Plancha & Tempura. Het gaat dus niet alleen om het product zelf, maar om de garing en verschillende bereidingswijzen.

Echt een feestje Restaurant C!

Vorige week heb ik samen met een vriendin gegeten bij Restaurant C Amsterdam. Wat was het een feestje zeg! Wij zaten op een hele leuke plek, aan de bar die aan de open keuken zit. We konden dus goed zien hoe alles bereid werd. Op de kaart staan kleine gerechten die je kunt delen. Wij hebben lang zitten twijfelen omdat er heel veel lekkere gerechten op de kaart staan.
Uiteindelijk hebben we vier gerechten gegeten, de Zalmteriyaki, Buikspek Hoisin, de Softshell Beefsalade en de Kreeft met gnocchi. Stuk voor stuk waren de gerechten om je vingers erbij op te eten, pure smaken, mooie smaakcombinaties en de borden prachtig opgemaakt.
Natuurlijk kon een dessert niet uitblijven en hebben we het toetje met banaan, kokos en toffee genomen. Als ik nu weer denk aan dit goddelijke toetje, zou ik geneigd zijn om op de fiets te springen en naar Restaurant C te fietsen….

Restaurant C open keuken

Restaurant C open keuken

Restaurant C kreeft

Restaurant C kreeft

Restaurant C dessert

Restaurant C dessert

Over Restaurant C Amsterdam

Bij C ontdek je hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn. Eén en hetzelfde product kan veranderen van smaak en textuur bij bereiding op bijvoorbeeld 20 graden, 80 graden, 100 graden of 200 graden Celsius. Het gaat bij C daarom niet alleen om het product zelf, maar juist om de manier van bereiding. Dit geldt ook voor Bar C, de grote bar aan de voorkant van het restaurant. Hier kun je elke dag terecht voor borrel met een snack, cocktails en van vrijdag t/m zondag voor lunch.