Wijnbar & restaurant Compartir

1 maart 2022

Compartir is een wijnbar & restaurant in de Spaarndammerstraat tegenover Café de Walvis. Je kunt bij deze hotspot uitgebreid borrelen en dineren. Ze zitten in een smal pand met op de begane grond een gezellig bar en de keuken. Boven op de eerste etage staan tafeltjes en is leuk ingericht.

Wijnkaart Compartir

Op de wijnkaart van Compartir staat een mooie selectie van witte, oranje en rode wijnen. Van ieder soort hebben ze drie wijnen per glas, meer keus heb je als je een fles besteld.

Oranje wijn

Ik dacht dat oranje hetzelfde was als rosé, maar dat had ik helemaal mis. Oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven. De witte druiven worden gekneusd en de schillen en pitten weken veel langer in het sap. Oranje wijn is dus niet ‘de nieuwe rosé’. Sterker nog, het is een stuk robuuster van smaak. Bij het productieproces van rosé wordt juist gebruik gemaakt van blauwe druiven. Na een korte ‘inweektijd’, worden de schillen en pitten gescheiden van het druivensap.

Gerechten om te delen

De gerechten op het menukaart van Compartir zijn er om gedeeld te worden. De buikspek van het Livar-varken kan ik je zeker aanbevelen. Net als de oesters met soja en rabarber.

Compartir is een wijnbar & restaurant in de Spaarndammerstraat tegenover Café de Walvis. Je kunt bij deze hotspot uitgebreid borrelen en dineren. Ze zitten in een smal pand met op de begane grond een gezellig bar en de keuken. Boven op de eerste etage staan tafeltjes en is leuk ingericht.

Wijnkaart Compartir

Op de wijnkaart van Compartir staat een mooie selectie van witte, oranje en rode wijnen. Van ieder soort hebben ze drie wijnen per glas, meer keus heb je als je een fles besteld.

Oranje wijn

Ik dacht dat oranje hetzelfde was als rosé, maar dat had ik helemaal mis. Oranje wijn wordt gemaakt van witte druiven. De witte druiven worden gekneusd en de schillen en pitten weken veel langer in het sap. Oranje wijn is dus niet ‘de nieuwe rosé’. Sterker nog, het is een stuk robuuster van smaak. Bij het productieproces van rosé wordt juist gebruik gemaakt van blauwe druiven. Na een korte ‘inweektijd’, worden de schillen en pitten gescheiden van het druivensap.

Gerechten om te delen

De gerechten op het menukaart van Compartir zijn er om gedeeld te worden. De buikspek van het Livar-varken kan ik je zeker aanbevelen. Net als de oesters met soja en rabarber.