Cantine de Caron

14 maart 2022

In het oude Machinegebouw midden op het Westergasterrein vind je Cantine de Caron. Bij deze brasserie kan je alle dagen van de week terecht voor een uitgebreid diner. En van vrijdag t/m zondag kan je hier ook lunchen. Bij mooi weer hebben ze ook een terras waar je van de avondzon kunt genieten.

Romantische lunch

Twee weken terug ben ik hier heerlijk romantische geluncht met mijn vriend. En wat een fantastische hotspot. Het gebouw is groot maar heel sfeervol ingericht. Op de tafels wit tafellinnen wat je doet denken aan een brassie midden in Parijs. Op de menukaart Franse gerechten en de wijnen zijn uit alle vooraanstaande Franse regio’s.

Wij begonnen onze lunch met de langoustine Bisque met zeebaars en Hollandse garnalen. We zijn nogal bisque-liefhebbers en we zijn helemaal weg van de verfijnde smaak van deze, wauw!
Daarna als tussengerecht de scheermessen en to share de poussin met een heerlijke jus en frites. Het is zoals familie Caron zelf zegt, maar eigenlijk zijn ze nog wat bescheiden: goed eten, goede wijn en gastvrije service.

Eigen wijn Lowel

Een leuk weetje is dat de familie Caron in samenwerking met Vincent Leclair hun eigen wijn heeft. Vernoemd naar het jongste broertje van de familie, is Lowel een jonge frisse Loire wijn (van de Gamay druif) die uitermate geschikt is om gekoeld te drinken. Deze wijn is in de Gouden Reael te krijgen, maar je kunt hem ook online bestellen om thuis van te genieten!

Over familie Caron

De Gouden Reael, een historische plek op het Reaeleneiland. Het restaurant werd meer dan eens in zijn romans beschreven door Jan Mens en ook veel andere Amsterdammers hebben warme herinneringen aan dit hoekpand uit de Gouden Eeuw. Zo kende hun vader Alain hier ook een belangrijk hoofdstuk uit zijn leven. Wanneer hij in 1982 naar Nederland komt voor de liefde, besluit hij al snel te blijven. Een gezin wordt gesticht en verhuist in 1983 naar Amsterdam waar Alain op zoek gaat naar een baan in de keuken. Met zijn tweeling op de arm solliciteert Alain op de Zandhoek, bij de Gouden Reael van Ernst Gottlieb. Hij zal hier 3,5 jaar lang koken en veel buurtbewoners, jong en oud, ontvangen tijdens de hoogtijdagen van het eetcafé. Nu, ruim 35 jaar later, zijn is de hele familie Caron teruggekeerd naar waar het eigenlijk allemaal begon. `De cirkel is rond’ zoals Alain zelf zegt.

Restaurants van de familie Caron

Cantina de Caron – Pazzanistraat 8
Petit Caron – Gerard Douplein 10
Cafe Caron – Frans Halsstraat 28 H
De Gouden Reael – Zandhoek 14

In het oude Machinegebouw midden op het Westergasterrein vind je Cantine de Caron. Bij deze brasserie kan je alle dagen van de week terecht voor een uitgebreid diner. En van vrijdag t/m zondag kan je hier ook lunchen. Bij mooi weer hebben ze ook een terras waar je van de avondzon kunt genieten.

Romantische lunch

Twee weken terug ben ik hier heerlijk romantische geluncht met mijn vriend. En wat een fantastische hotspot. Het gebouw is groot maar heel sfeervol ingericht. Op de tafels wit tafellinnen wat je doet denken aan een brassie midden in Parijs. Op de menukaart Franse gerechten en de wijnen zijn uit alle vooraanstaande Franse regio’s.

Wij begonnen onze lunch met de langoustine Bisque met zeebaars en Hollandse garnalen. We zijn nogal bisque-liefhebbers en we zijn helemaal weg van de verfijnde smaak van deze, wauw!
Daarna als tussengerecht de scheermessen en to share de poussin met een heerlijke jus en frites. Het is zoals familie Caron zelf zegt, maar eigenlijk zijn ze nog wat bescheiden: goed eten, goede wijn en gastvrije service.

Eigen wijn Lowel

Een leuk weetje is dat de familie Caron in samenwerking met Vincent Leclair hun eigen wijn heeft. Vernoemd naar het jongste broertje van de familie, is Lowel een jonge frisse Loire wijn (van de Gamay druif) die uitermate geschikt is om gekoeld te drinken. Deze wijn is in de Gouden Reael te krijgen, maar je kunt hem ook online bestellen om thuis van te genieten!

Over familie Caron

De Gouden Reael, een historische plek op het Reaeleneiland. Het restaurant werd meer dan eens in zijn romans beschreven door Jan Mens en ook veel andere Amsterdammers hebben warme herinneringen aan dit hoekpand uit de Gouden Eeuw. Zo kende hun vader Alain hier ook een belangrijk hoofdstuk uit zijn leven. Wanneer hij in 1982 naar Nederland komt voor de liefde, besluit hij al snel te blijven. Een gezin wordt gesticht en verhuist in 1983 naar Amsterdam waar Alain op zoek gaat naar een baan in de keuken. Met zijn tweeling op de arm solliciteert Alain op de Zandhoek, bij de Gouden Reael van Ernst Gottlieb. Hij zal hier 3,5 jaar lang koken en veel buurtbewoners, jong en oud, ontvangen tijdens de hoogtijdagen van het eetcafé. Nu, ruim 35 jaar later, zijn is de hele familie Caron teruggekeerd naar waar het eigenlijk allemaal begon. `De cirkel is rond’ zoals Alain zelf zegt.

Restaurants van de familie Caron

Cantina de Caron – Pazzanistraat 8
Petit Caron – Gerard Douplein 10
Cafe Caron – Frans Halsstraat 28 H
De Gouden Reael – Zandhoek 14