Weesper

28 mei 2016

Het Amsterdamse Café Vrijdag krijgt een ‘tof jong broertje’: Weesper. Weesper wordt geopend aan de Weesperzijde in het pand waar voorheen restaurant Van de Markt zat en is een initiatief van horecaondernemers Reinout Ezinga (Bar Baarsch, Café Vrijdag), Sikko de Jong (Café Vrijdag), Jelle Nijhuis (Westerunie, Vondelgym) en Bram de Vente, chef-kok bij Café Vrijdag. Entree sprak met een enthousiaste Reinout Ezinga over de plannen.

Door: Rianne Snijder

Over Weesper

“Weesper wordt de toffe jonge broer van Café Vrijdag, dat aan de overkant van de straat te vinden is. Het fundament blijft hetzelfde: laagdrempelig, kwalitatief en hoogwaardig eten en een borrelfunctie,” legt Ezinga uit. “Zoals bij Vrijdag kun je ook bij Weesper de hele dag terecht. Daarnaast hebben we een wijnkelder en een prachtig terras dat de hele dag in de zon ligt.” De keuken staat onder leiding van Bram de Vente en noemt Ezinga ‘boers’. “De nadruk komt te liggen op vis en groenten, de borrelkaart is zeer uitgebreid en we gaan veel doen met sliders. Weeper is ook uitermate geschikt voor grote gezelschappen die willen lunchen of dineren. We zijn erg flexibel.”

Uniek pand
Ezinga en zijn compagnons vonden het pand per toeval. “Vrijdag zit in het pand ertegenover en daarom kwamen we gemakkelijk in contact met de eigenaren van restaurant Van de Markt. Zij wilden hun bedrijf wegens omstandigheden verkopen.” Afgelopen zomer waren de eerste gesprekken, maar pas in februari is er een overeenstemming bereikt. Ezinga: “Een nieuw project is altijd spannend; ik krijg altijd het meeste energie wanneer een project nog een stipje aan de horizon is. Dit is daarnaast een uniek pand op een unieke locatie, wat het helemaal te gek maakt. Ook is de samenwerking met de compagnons megagezellig. Er waren wat tegenslagen omdat onze eerste designer zich terug moest trekken, maar we hebben met Marjolein Bangma van Publikk&Vos een goede vervanger. Het échte werk gaat nu beginnen, want we willen eind mei open.”

Bron: Entree

Het Amsterdamse Café Vrijdag krijgt een ‘tof jong broertje’: Weesper. Weesper wordt geopend aan de Weesperzijde in het pand waar voorheen restaurant Van de Markt zat en is een initiatief van horecaondernemers Reinout Ezinga (Bar Baarsch, Café Vrijdag), Sikko de Jong (Café Vrijdag), Jelle Nijhuis (Westerunie, Vondelgym) en Bram de Vente, chef-kok bij Café Vrijdag. Entree sprak met een enthousiaste Reinout Ezinga over de plannen.

Door: Rianne Snijder

Over Weesper

“Weesper wordt de toffe jonge broer van Café Vrijdag, dat aan de overkant van de straat te vinden is. Het fundament blijft hetzelfde: laagdrempelig, kwalitatief en hoogwaardig eten en een borrelfunctie,” legt Ezinga uit. “Zoals bij Vrijdag kun je ook bij Weesper de hele dag terecht. Daarnaast hebben we een wijnkelder en een prachtig terras dat de hele dag in de zon ligt.” De keuken staat onder leiding van Bram de Vente en noemt Ezinga ‘boers’. “De nadruk komt te liggen op vis en groenten, de borrelkaart is zeer uitgebreid en we gaan veel doen met sliders. Weeper is ook uitermate geschikt voor grote gezelschappen die willen lunchen of dineren. We zijn erg flexibel.”

Uniek pand
Ezinga en zijn compagnons vonden het pand per toeval. “Vrijdag zit in het pand ertegenover en daarom kwamen we gemakkelijk in contact met de eigenaren van restaurant Van de Markt. Zij wilden hun bedrijf wegens omstandigheden verkopen.” Afgelopen zomer waren de eerste gesprekken, maar pas in februari is er een overeenstemming bereikt. Ezinga: “Een nieuw project is altijd spannend; ik krijg altijd het meeste energie wanneer een project nog een stipje aan de horizon is. Dit is daarnaast een uniek pand op een unieke locatie, wat het helemaal te gek maakt. Ook is de samenwerking met de compagnons megagezellig. Er waren wat tegenslagen omdat onze eerste designer zich terug moest trekken, maar we hebben met Marjolein Bangma van Publikk&Vos een goede vervanger. Het échte werk gaat nu beginnen, want we willen eind mei open.”

Bron: Entree