The White Room

23 oktober 2016

Op 30 april 2016 heeft Jacob Jan Boerma zijn restaurant The White Room in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky geopend. Boerma is één van de twee Nederlandse driesterrenchefs die een eigen restaurant hebben. Zijn thuishaven is restaurant De Leest in Vaassen. Aan het fornuis in het Amsterdamse Krasnapolsky staat Arturo Dalhuisen, ook afkomstig uit de keuken van De Leest. Het restaurant is chique, maar relatief goed betaalbaar. Een lunchmenu start vanaf 37,50 en een viergangenmenu kost €65,-.

Wat een waanzinnige hotspot The White Room

Twee weken geleden heb ik samen met mijn lief bij The White Room gegeten, en mijn conclusie: waanzinnig! Alles klopt hier, de sfeer, aankleding, smaakcombinaties, de kennis en vriendelijkheid van de mensen die er werken, en ga zo maar door.

Dus zet deze hotspot maar op je bucket list want hier moet je gegeten hebben. Ik zeg ‘kom maar door met de toekenning van de Michelin sterren’ want dat verdienen ze dubbel en dwars!

The White Room amuse

The White Room amuse

The White Room

The White Room

The White Room gerecht

The White Room gerecht

The White Room

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam van de ruimte ‘De Witte Zaal’, de naam die aan het restaurant werd gegeven toen het voor het eerst opende in 1885. De kamer wordt vermeld als een monument en wordt beschouwd als het oudste restaurant van Amsterdam in originele staat. Geschiedenis en toekomst zijn verbonden met elkaar door de moderne vormgeving van dit unieke restaurant.

Grand Café Krasnapolsky

Ook in Grand Hotel Krasnapolsky zit Grand Café Krasnapolsky. Grand Café Krasnapolsky bestrijkt de gehele voorzijde van het hotel en biedt een uniek uitzicht op de Dam. De inrichting doet denken aan een typische brasserie zoals deze in het oude Parijs te vinden was, gecombineerd met modern en elegant design. Door de hoge ramen en plafonds is er een lichte ruimte ontstaan met sfeervolle ambiance. Lees verder >>>

Op 30 april 2016 heeft Jacob Jan Boerma zijn restaurant The White Room in NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky geopend. Boerma is één van de twee Nederlandse driesterrenchefs die een eigen restaurant hebben. Zijn thuishaven is restaurant De Leest in Vaassen. Aan het fornuis in het Amsterdamse Krasnapolsky staat Arturo Dalhuisen, ook afkomstig uit de keuken van De Leest. Het restaurant is chique, maar relatief goed betaalbaar. Een lunchmenu start vanaf 37,50 en een viergangenmenu kost €65,-.

Wat een waanzinnige hotspot The White Room

Twee weken geleden heb ik samen met mijn lief bij The White Room gegeten, en mijn conclusie: waanzinnig! Alles klopt hier, de sfeer, aankleding, smaakcombinaties, de kennis en vriendelijkheid van de mensen die er werken, en ga zo maar door.

Dus zet deze hotspot maar op je bucket list want hier moet je gegeten hebben. Ik zeg ‘kom maar door met de toekenning van de Michelin sterren’ want dat verdienen ze dubbel en dwars!

The White Room amuse

The White Room amuse

The White Room

The White Room

The White Room gerecht

The White Room gerecht

The White Room

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam van de ruimte ‘De Witte Zaal’, de naam die aan het restaurant werd gegeven toen het voor het eerst opende in 1885. De kamer wordt vermeld als een monument en wordt beschouwd als het oudste restaurant van Amsterdam in originele staat. Geschiedenis en toekomst zijn verbonden met elkaar door de moderne vormgeving van dit unieke restaurant.

Grand Café Krasnapolsky

Ook in Grand Hotel Krasnapolsky zit Grand Café Krasnapolsky. Grand Café Krasnapolsky bestrijkt de gehele voorzijde van het hotel en biedt een uniek uitzicht op de Dam. De inrichting doet denken aan een typische brasserie zoals deze in het oude Parijs te vinden was, gecombineerd met modern en elegant design. Door de hoge ramen en plafonds is er een lichte ruimte ontstaan met sfeervolle ambiance. Lees verder >>>