The Seafood Bar | De Pijp

21 juni 2016

Na een restaurant op de Van Baerlestraat en het Spui, opent familie de Visscher nu een derde vestiging aan de Ferdinand Bolstraat. The Seafood Bar, bij de opening werd deze locatie The Seafood Market genoemd, is een moderne viswinkel met topkwaliteit vis. De zaak bestaat uit een take-away, waar je verschillende producten uit The Seafood Bar kunt afhalen. In het het restaurantgedeelte kan je terecht voor de lekkerste visgerechten onder het genot van een glas wijn. De nieuwe zaak biedt werkgelegenheid aan zo’n veertig Amsterdammers.

Afgelopen zondag heb ik hier geluncht en heerlijk genoten. Deze locatie is wat kleiner dan de andere twee locaties. Ze hebben het sfeervol ingericht met mooie grote potten met planten en veel aandacht voor de verlichting. De tafels, banken en krukken zijn allemaal hoog, wat erg gezellig staat. Het enige puntje vond ik dat de voetsteuntjes van de banken wat laag zitten waardoor ik met mijn 168 cm er niet bij kon.

Seafood Market interieur

The Seafood Bar interieur

Ook dit keer begonnen we met de garnalenkroketjes, die vind ik eigenlijk wel de beste die ik in Amsterdam heb gegeten. Daarna hadden we een Fruits de Mer en een heerlijk broodje met Garnalensalade. Mijn conclusie: “Hier moet je zeker snel een keertje heen”.

Seafood Market Fruits de Mer

The Seafood Bar Fruits de Mer

Seafood Market Broodje Garnalensalade

The Seafood Bar Broodje Garnalensalade

The Seafood Bar

The Seafood Bar | De Pijp is een moderne winkel met topkwaliteit vis in een lichte, casual omgeving met een groot zitgedeelte. Veel producten uit de Seafood Bar zoals de kreeftensoep en fruits de mer zijn hier ook te koop voor thuis. Het assortiment bestaat daarnaast uit onder andere fish & chips, haring, kant-en-klaar maaltijden en broodjes. Naast het take-away gedeelte kan men zowel de koude als warme gerechten bestellen om ter plekke te eten onder het genot van een glas wijn.

Over The Seafood Bar

Fons de Visscher (56) was 26 jaar visboer voordat hij vier jaar geleden zijn zaak in Helmond verkocht en met zijn vrouw naar Amsterdam verhuisde. Daar opende hij in 2012 de Seafood Bar op de Van Baerlestraat, wat al snel iedere dag vol zat. In 2015 kwam daar een tweede locatie aan het Spui bij met 220 zitplaatsen. In april 2016 opende de Visscher samen met zijn zoon Pepijn (29) en dochter Fleur (28) de derde zaak op de Ferdinand Bolstraat nummer 32.

Na een restaurant op de Van Baerlestraat en het Spui, opent familie de Visscher nu een derde vestiging aan de Ferdinand Bolstraat. The Seafood Bar, bij de opening werd deze locatie The Seafood Market genoemd, is een moderne viswinkel met topkwaliteit vis. De zaak bestaat uit een take-away, waar je verschillende producten uit The Seafood Bar kunt afhalen. In het het restaurantgedeelte kan je terecht voor de lekkerste visgerechten onder het genot van een glas wijn. De nieuwe zaak biedt werkgelegenheid aan zo’n veertig Amsterdammers.

Afgelopen zondag heb ik hier geluncht en heerlijk genoten. Deze locatie is wat kleiner dan de andere twee locaties. Ze hebben het sfeervol ingericht met mooie grote potten met planten en veel aandacht voor de verlichting. De tafels, banken en krukken zijn allemaal hoog, wat erg gezellig staat. Het enige puntje vond ik dat de voetsteuntjes van de banken wat laag zitten waardoor ik met mijn 168 cm er niet bij kon.

Seafood Market interieur

The Seafood Bar interieur

Ook dit keer begonnen we met de garnalenkroketjes, die vind ik eigenlijk wel de beste die ik in Amsterdam heb gegeten. Daarna hadden we een Fruits de Mer en een heerlijk broodje met Garnalensalade. Mijn conclusie: “Hier moet je zeker snel een keertje heen”.

Seafood Market Fruits de Mer

The Seafood Bar Fruits de Mer

Seafood Market Broodje Garnalensalade

The Seafood Bar Broodje Garnalensalade

The Seafood Bar

The Seafood Bar | De Pijp is een moderne winkel met topkwaliteit vis in een lichte, casual omgeving met een groot zitgedeelte. Veel producten uit de Seafood Bar zoals de kreeftensoep en fruits de mer zijn hier ook te koop voor thuis. Het assortiment bestaat daarnaast uit onder andere fish & chips, haring, kant-en-klaar maaltijden en broodjes. Naast het take-away gedeelte kan men zowel de koude als warme gerechten bestellen om ter plekke te eten onder het genot van een glas wijn.

Over The Seafood Bar

Fons de Visscher (56) was 26 jaar visboer voordat hij vier jaar geleden zijn zaak in Helmond verkocht en met zijn vrouw naar Amsterdam verhuisde. Daar opende hij in 2012 de Seafood Bar op de Van Baerlestraat, wat al snel iedere dag vol zat. In 2015 kwam daar een tweede locatie aan het Spui bij met 220 zitplaatsen. In april 2016 opende de Visscher samen met zijn zoon Pepijn (29) en dochter Fleur (28) de derde zaak op de Ferdinand Bolstraat nummer 32.