SOTTO – pizza legàle

9 juni 2016

Elke pizza wordt bij SOTTO – pizza legàle met de hand gemaakt op het moment dat jij je keuze uit het menu hebt gemaakt. Hierdoor is je pizza gegarandeerd vers! Alleen het deeg is van tevoren gemaakt om te rijzen. Vervolgens wordt de pizza gebakken in de houtgestookte steenoven die speciaal voor SOTTO – pizza legàle is gemaakt door dé ovenbouwer in Napels. Bij een temperatuur van 485°C is je pizza in 90 seconden goudbruin gebakken met een krokante, maar niet harde rand. Een Napolitaanse pizza moet je kunnen vouwen zonder dat hij breekt.

Sotto antpasti

Sotto antpasti

Sotto pizza

Sotto pizza

Over SOTTO – pizza legàle
Pizza komt uit Napels. Sinds eeuwen maken de Napolitanen platte broden in houtgestookte stenen ovens. In 1889 werd de legendarische Pizza Margherita geboren, vernoemd naar de Italiaanse koningin Margherita van Savoye. Napolitanen zijn zeer serieus over “hun” pizza en ze herkennen de karakteristieke geur, smaak en consistentie van ver.

Bij SOTTO hebben we een passie voor pizza en doen we geen concessies aan de authentieke Napolitaanse variant die anders is dan andere pizza’s. Om onze missie uit te voeren en de ware Napolitaanse pizza naar Nederland te halen zijn we in de leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza: De Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN) en hebben we tevens ervaring opgedaan in aangesloten pizzeria’s in Napels.

VPN accrediteert pizzeria’s wereldwijd die zich tot doel stellen om de ware Napolitaanse pizza te bereiden volgens “Il Disciplinare” en zoals die ook door de Europese commissie is vastgelegd in verordening 97/2010, wat de Napolitaanse pizza tot “STG” bestempeld (een gegarandeerde specialiteit uit een bepaalde streek).

Wat maakt de pizza’s van Sotto dan anders?
Elke pizza wordt door ons met de hand vervaardigd op het moment dat je jouw keuze uit ons menu hebt gemaakt. Hierdoor is jouw pizza gegarandeerd vers! Alleen het deeg is van tevoren gemaakt om te rijzen. Vervolgens wordt de pizza gebakken in onze houtgestookte steenoven die speciaal voor is gemaakt door dé ovenbouwer in Napels. Bij een temperatuur van 485°C is uw pizza in 90 seconden goudbruin gebakken met een krokante, maar niet harde rand. Een Napolitaanse pizza moet je kunnen vouwen zonder dat hij breekt.

Ook aan onze toppings stellen we hoge eisen. Ze zijn simpel, maar van uitzonderlijke kwaliteit. Daarom gebruiken we alleen San Marzano tomaten die groeien rond de vulkaan Vesuvius. Al onze mozzarella is gemaakt van buffelmelk en het meel dat we gebruiken is gegarandeerd Italiaans en zeer fijn gemalen (Farina di grano tenero tipo “00”). Bij SOTTO laten we niets aan het toeval over om je de beste pizza van Nederland te serveren. Wanneer binnenkort de accreditatiecommissie van VPN onze werkwijze komt inspecteren zal SOTTO het eerste pizzarestaurant zijn in de Benelux met het officiële keurmerk van de Verace Pizza Napoletana.

Elke pizza wordt bij SOTTO – pizza legàle met de hand gemaakt op het moment dat jij je keuze uit het menu hebt gemaakt. Hierdoor is je pizza gegarandeerd vers! Alleen het deeg is van tevoren gemaakt om te rijzen. Vervolgens wordt de pizza gebakken in de houtgestookte steenoven die speciaal voor SOTTO – pizza legàle is gemaakt door dé ovenbouwer in Napels. Bij een temperatuur van 485°C is je pizza in 90 seconden goudbruin gebakken met een krokante, maar niet harde rand. Een Napolitaanse pizza moet je kunnen vouwen zonder dat hij breekt.

Sotto antpasti

Sotto antpasti

Sotto pizza

Sotto pizza

Over SOTTO – pizza legàle
Pizza komt uit Napels. Sinds eeuwen maken de Napolitanen platte broden in houtgestookte stenen ovens. In 1889 werd de legendarische Pizza Margherita geboren, vernoemd naar de Italiaanse koningin Margherita van Savoye. Napolitanen zijn zeer serieus over “hun” pizza en ze herkennen de karakteristieke geur, smaak en consistentie van ver.

Bij SOTTO hebben we een passie voor pizza en doen we geen concessies aan de authentieke Napolitaanse variant die anders is dan andere pizza’s. Om onze missie uit te voeren en de ware Napolitaanse pizza naar Nederland te halen zijn we in de leer geweest bij de bewakers van de Napolitaanse pizza: De Associazione Verace Pizza Napoletana (VPN) en hebben we tevens ervaring opgedaan in aangesloten pizzeria’s in Napels.

VPN accrediteert pizzeria’s wereldwijd die zich tot doel stellen om de ware Napolitaanse pizza te bereiden volgens “Il Disciplinare” en zoals die ook door de Europese commissie is vastgelegd in verordening 97/2010, wat de Napolitaanse pizza tot “STG” bestempeld (een gegarandeerde specialiteit uit een bepaalde streek).

Wat maakt de pizza’s van Sotto dan anders?
Elke pizza wordt door ons met de hand vervaardigd op het moment dat je jouw keuze uit ons menu hebt gemaakt. Hierdoor is jouw pizza gegarandeerd vers! Alleen het deeg is van tevoren gemaakt om te rijzen. Vervolgens wordt de pizza gebakken in onze houtgestookte steenoven die speciaal voor is gemaakt door dé ovenbouwer in Napels. Bij een temperatuur van 485°C is uw pizza in 90 seconden goudbruin gebakken met een krokante, maar niet harde rand. Een Napolitaanse pizza moet je kunnen vouwen zonder dat hij breekt.

Ook aan onze toppings stellen we hoge eisen. Ze zijn simpel, maar van uitzonderlijke kwaliteit. Daarom gebruiken we alleen San Marzano tomaten die groeien rond de vulkaan Vesuvius. Al onze mozzarella is gemaakt van buffelmelk en het meel dat we gebruiken is gegarandeerd Italiaans en zeer fijn gemalen (Farina di grano tenero tipo “00”). Bij SOTTO laten we niets aan het toeval over om je de beste pizza van Nederland te serveren. Wanneer binnenkort de accreditatiecommissie van VPN onze werkwijze komt inspecteren zal SOTTO het eerste pizzarestaurant zijn in de Benelux met het officiële keurmerk van de Verace Pizza Napoletana.