Restaurant de Juwelier

19 oktober 2021

Restaurant de Juwelier is het laagdrempeligere broertje van tweesterrenrestaurant 212. Het zijn de restaurants van tweesterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Ze zitten in de gezellige Utrechtsestraat, in het pand waar voorheen restaurant Harmsen zat. Het is een smal diep pand met prachtige ornamenten op het plafond wat wel bijna vijf meter hoog is. Er is plek voor 45 mensen. Het restaurant is ingericht met donker hout waardoor het direct heel sfeervol is.

OP DE KAART

In dit nieuwe á la carte restaurant kies je uit verschillende voor-, tussen en hoofdgerechten. De inspiratie van de gerechten halen de heren gewoon uit hun hoofd. Ze bedenken waar ze graag mee willen werken, bijvoorbeeld zeebaars, en dan bedenken ze wat daar lekker bij zal smaken. Ze hebben een aantal signature dishes op het menu, maar voor de rest werken ze met een seizoensgebonden kaart.

Zo staat er onder andere op de kaart toast van baguette ‘carbonara’ met zolderspek en zwarte wintertruffel, zeebaars dungesneden en gemarineerd in citrus met ingelegde foreleitjes, piepkuiken met warm gerookte makreel onder de huid, ossenstaart en kreeft. Ook hebben ze Hollandse kazen en dessert.

Binnenkort open

Binnenkort openen de heren achter De Juwelier en 212 een derde zaak, Bistro de la Mer. Deze nieuwe hotspot komt pal naast De Juwelier in de Utrechtsestraat op nummer 57. Een tafel boeken kan wel vast op de website van Bistro de la Mer.

Restaurant de Juwelier is het laagdrempeligere broertje van tweesterrenrestaurant 212. Het zijn de restaurants van tweesterrenchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Ze zitten in de gezellige Utrechtsestraat, in het pand waar voorheen restaurant Harmsen zat. Het is een smal diep pand met prachtige ornamenten op het plafond wat wel bijna vijf meter hoog is. Er is plek voor 45 mensen. Het restaurant is ingericht met donker hout waardoor het direct heel sfeervol is.

OP DE KAART

In dit nieuwe á la carte restaurant kies je uit verschillende voor-, tussen en hoofdgerechten. De inspiratie van de gerechten halen de heren gewoon uit hun hoofd. Ze bedenken waar ze graag mee willen werken, bijvoorbeeld zeebaars, en dan bedenken ze wat daar lekker bij zal smaken. Ze hebben een aantal signature dishes op het menu, maar voor de rest werken ze met een seizoensgebonden kaart.

Zo staat er onder andere op de kaart toast van baguette ‘carbonara’ met zolderspek en zwarte wintertruffel, zeebaars dungesneden en gemarineerd in citrus met ingelegde foreleitjes, piepkuiken met warm gerookte makreel onder de huid, ossenstaart en kreeft. Ook hebben ze Hollandse kazen en dessert.

Binnenkort open

Binnenkort openen de heren achter De Juwelier en 212 een derde zaak, Bistro de la Mer. Deze nieuwe hotspot komt pal naast De Juwelier in de Utrechtsestraat op nummer 57. Een tafel boeken kan wel vast op de website van Bistro de la Mer.