Restaurant 212 Amsterdam heeft een uniek concept als je het vergelijkt met andere restaurants. Het is namelijk het eerste no-table restaurant van Amsterdam. Ze hebben in plaats van tafels een grote bar om de keuken heen waar je met z’n allen aan zit. Je kijkt dus zo de keuken in. Het is niet helemaal no-tables, want er is één vrijstaande tafel waar je met z’n vieren gezellig kunt eten.
En wat was het een feestje om hier te eten. Niet voor niks dat ze hun eerste Michelinster hebben ontvangen. Wat een mooie smaakcombinaties zeg, ongelofelijk! Wel voor gevorderde fijnproevers want het is een explosie van smaken in je mond. En ook de combinatie van de gerechten met de bijpassende wijnen, echt ontzettend mooi uitgezocht. De presentatie van de gerechten is zo mooi dat het bijna zonde is om ze op te eten.
Over Restaurant 212 Amsterdam
Begin dit jaar (2018) opende Restaurant 212 Amsterdam haar deuren aan de Amstel. Minder regeltjes, meer beleving. Voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen high-end lunch en diner van onnodige etiquette om ruimte te maken voor spektakel in hun droomrestaurant. Amsterdams eerste no-table restaurant. 212.
Over Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot
Richard van Oostenbrugge leert het vak in Zwitserland; Thomas Groot vooral in Amsterdam, Parijs en Hong Kong. Hun paden kruisen in 2008 bij de culinaire talentenfabriek restaurant Envy. In 2010 starten de chef en souschef samen bij Bord’Eau om binnen drie jaar een tweesterrenbeoordeling van Michelin ontvangen.
Zelf vat het duo hun carrière samen als: we rolden hier in, zagen kansen en werkten keihard. Zo werden ze naast collega’s ook zakenpartners en vrienden. Als ze bijna 10 jaar samenwerken, in september 2017, kondigen de chefs aan Bord’Eau te verlaten om hun culinaire droom uit te laten komen en als gelijken de keuken binnen te stappen. Die droom is 212.
Openingstijden Restaurant 212 Amsterdam
Dinsdag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner.
Restaurant 212 Amsterdam heeft een uniek concept als je het vergelijkt met andere restaurants. Het is namelijk het eerste no-table restaurant van Amsterdam. Ze hebben in plaats van tafels een grote bar om de keuken heen waar je met z’n allen aan zit. Je kijkt dus zo de keuken in. Het is niet helemaal no-tables, want er is één vrijstaande tafel waar je met z’n vieren gezellig kunt eten.
En wat was het een feestje om hier te eten. Niet voor niks dat ze hun eerste Michelinster hebben ontvangen. Wat een mooie smaakcombinaties zeg, ongelofelijk! Wel voor gevorderde fijnproevers want het is een explosie van smaken in je mond. En ook de combinatie van de gerechten met de bijpassende wijnen, echt ontzettend mooi uitgezocht. De presentatie van de gerechten is zo mooi dat het bijna zonde is om ze op te eten.
Over Restaurant 212 Amsterdam
Begin dit jaar (2018) opende Restaurant 212 Amsterdam haar deuren aan de Amstel. Minder regeltjes, meer beleving. Voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen high-end lunch en diner van onnodige etiquette om ruimte te maken voor spektakel in hun droomrestaurant. Amsterdams eerste no-table restaurant. 212.
Over Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot
Richard van Oostenbrugge leert het vak in Zwitserland; Thomas Groot vooral in Amsterdam, Parijs en Hong Kong. Hun paden kruisen in 2008 bij de culinaire talentenfabriek restaurant Envy. In 2010 starten de chef en souschef samen bij Bord’Eau om binnen drie jaar een tweesterrenbeoordeling van Michelin ontvangen.
Zelf vat het duo hun carrière samen als: we rolden hier in, zagen kansen en werkten keihard. Zo werden ze naast collega’s ook zakenpartners en vrienden. Als ze bijna 10 jaar samenwerken, in september 2017, kondigen de chefs aan Bord’Eau te verlaten om hun culinaire droom uit te laten komen en als gelijken de keuken binnen te stappen. Die droom is 212.
Openingstijden Restaurant 212 Amsterdam
Dinsdag t/m zaterdag geopend voor lunch en diner.