Yamazato Restaurant zit op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam en serveert authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori. Sinds 2002 heeft deze hotspot één Michelinster. Ze gebruiken typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waan je je in Japan. De Japanse traditie zie je ook terug in het servies en de kleding van de serveersters.
Traditionele kaiseki ryori keuken
Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. Deze keuken heeft hele specifieke smaken die voor mij nieuw waren maar ik erg kon waarderen.
Kookclub
In 2019 heb ik hier gegeten met mijn kookclub en wat hebben we genoten! Deze hotspot is ook echt geschikt om met een groep te eten. Mooie menu’s samengesteld door chef Masanori Tomikawa met daarbij een sake arrangement. Sake is een Japanse alcoholische drank, ook wel rijstwijn of rijstewijn genoemd, hoewel sake geen wijn is. De paring, het eten en de sake, was echt heerlijk!
Aan het eind van de avond kregen we ook nog een workshop ´Kraanvogel´ vouwen van een van de dames, wat hebben we gelachen! En natuurlijk hingen ook wij een wens in de baboewensboom die in de hal staat.
Chef Masanori Tomikawa
Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proef je terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.
1072 LH Amsterdam
Yamazato Restaurant zit op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam en serveert authentieke Japanse haute cuisine, kaiseki Ryori. Sinds 2002 heeft deze hotspot één Michelinster. Ze gebruiken typisch Japanse materialen in het interieur, en de aangrenzende tuin met in het voorjaar een prachtige kersenbloesem, waan je je in Japan. De Japanse traditie zie je ook terug in het servies en de kleding van de serveersters.
Traditionele kaiseki ryori keuken
Hier worden meer dan vijftig specialiteiten uit de traditionele kaiseki ryori keuken, de Japanse haute cuisine bereid door de kundige handen Masanori Tomikawa en het team van Japanse koks. De keuken onderscheidt zich door te focussen op de puurheid van seizoensgebonden, traditionele Japanse ingrediënten. De stijl is minimalistisch en alle gerechten zijn in evenwicht: van smaak en textuur tot de uitstraling en kleuren van de gerechten. Deze keuken heeft hele specifieke smaken die voor mij nieuw waren maar ik erg kon waarderen.
Kookclub
In 2019 heb ik hier gegeten met mijn kookclub en wat hebben we genoten! Deze hotspot is ook echt geschikt om met een groep te eten. Mooie menu’s samengesteld door chef Masanori Tomikawa met daarbij een sake arrangement. Sake is een Japanse alcoholische drank, ook wel rijstwijn of rijstewijn genoemd, hoewel sake geen wijn is. De paring, het eten en de sake, was echt heerlijk!
Aan het eind van de avond kregen we ook nog een workshop ´Kraanvogel´ vouwen van een van de dames, wat hebben we gelachen! En natuurlijk hingen ook wij een wens in de baboewensboom die in de hal staat.
Chef Masanori Tomikawa
Chef Masanori Tomikawa is Executive Chef & Manager van Yamazato Restaurant. Hij heeft een rijke ervaring in zijn vakgebied en is toegewijd aan zijn taak om de perfecte beleving te creëren. Zijn fascinatie met eten begon al op jonge leeftijd. Bovendien spendeerde Tomikawa sindsdien vele jaren in Japanse keukens. Dit proef je terug in zijn geraffineerde authentieke gerechten, de Haute Cuisine van Japan.