Na een jaar leegstand van REM Eiland startten Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes in 2021 het huidige restaurant REM Amsterdam. Begin februari ging deze unieke hotspot, met drie verdiepingen hoog boven het water, weer open. Je vindt Rem Amsterdam met de REM bar, het REM restaurant en de REM rooftop in de Houthavens aan de Haparandadam.
Hier geniet je van een heerlijk diner, kan je een dansje doen in de bar of relaxen op het dakterras met adembenemend uitzicht over het IJ.
Menu REM Amsterdam
Voor diner is er de keuze voor a la carte of je kunt je laten verrassen met een chef’s menu van vier, vijf of zes gangen. Bobby Rust, eerder chef-kok bij Ron Gastrobar en bekend van het tv-programma ‘De Nieuwe Garde’, is de chef van REM. Zijn stijl van koken laat zich typeren als puur, experimenteel en toegankelijk, zonder veel poespas.
Verrassende combi´s
De gerechten hebben verrassende combinaties. Zo had ik als vooraf worstjes van konijn met Noordzeekrab, witlof, zure kool en bisque. Een heerlijke smaakcombinatie! Ook de smaken van mijn hoofdgerecht, eend met paksoi, confit, bouillon en hoisin, waren verfijnd en erg lekker. Als nagerecht waren we erg nieuwsgierig naar het dessert gemaakt van artisjok en appel. De artisjok was op verschillende manieren bereidt en met het zuurtje van de appel en het bolletje citroenijs verrukkelijk. Ook de service was echt top, goed advies over de wijnen bij de gerechten en veel aandacht toen het even niet helemaal goed was gegaan met een gerecht.
Over de heren
Aan ervaring of passie voor horeca geen gebrek bij de vier heren die REM Amsterdam zijn gestart. Ze werken vanuit hun ervaringen met het opzetten en runnen van Amsterdamse horecagelegenheden als Fest, de Groene Olifant, café Schinkelhaven, Bar Blooker, Winkel 43, restaurant PEQU en bar Lely. Al deze krachten worden gebundeld en samengebracht bij REM. Samen met het enthousiaste personeel van REM zijn zij gepassioneerd om hun gasten elke dag een unieke en persoonlijke ervaring te bezorgen.
Historie REM eiland
Vroeger had het REM Eiland de functie een beleving te creëren. Als broadcast platform zorgde het ervoor dat miljoenen kijkers genoten van de eerste commerciële tv-programma’s. Het was een rebelse piratenzender die met TV Noordzee een groot publiek wist te bereiken.
Van zendplatform tot restaurant
Begin jaren ’60 was tv-kijken heel anders dan tegenwoordig. Vaak was er maar één tv in de buurt en dus kwamen alle buren met de kinderen bij elkaar om het journaal te kijken. De kleintjes zaten dan met kussens en dekens op de grond, tegen elkaar aangedrukt om hun favoriete programma’s te zien. Het was een drukte van jewelste! Ook was er maar één televisiekanaal, waar bovendien niet eens de hele dag op werd uitgezonden. Iets dat we ons tegenwoordig bijna niet meer kunnen voorstellen.
Het REM Eiland moest daar verandering in brengen. Op 15 augustus 1964 was het zover: TV Noordzee was een feit! Met buitenlandse hitseries als: Zorro, Mr Ed, het sprekende paard en Rin Tin Tin werd TV Noordzee in korte tijd razend populair. Ondanks het succes bij de kijker duurde het niet lang voordat de overheid de anti-REM-wet aannam. Op 17 december 1964 werd een inval gedaan op het REM Eiland en maakte de regering een einde aan TV Noordzee.
Dit fantastische stukje geschiedenis en de unieke beleving die het de mensen bracht met TV Noordzee, daar moest iets mee gebeuren. Er werd besloten om REM Eiland zijn vermakelijke functie terug te geven. Het eiland werd naar wal gehaald, waar het gebouw volledig is gerenoveerd. Met behoud van de originele elementen is het REM Eiland vervolgens geplaatst in de Houthavens van Amsterdam.
Na een jaar leegstand van REM Eiland startten Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes in 2021 het huidige restaurant REM Amsterdam. Begin februari ging deze unieke hotspot, met drie verdiepingen hoog boven het water, weer open. Je vindt Rem Amsterdam met de REM bar, het REM restaurant en de REM rooftop in de Houthavens aan de Haparandadam.
Hier geniet je van een heerlijk diner, kan je een dansje doen in de bar of relaxen op het dakterras met adembenemend uitzicht over het IJ.
Menu REM Amsterdam
Voor diner is er de keuze voor a la carte of je kunt je laten verrassen met een chef’s menu van vier, vijf of zes gangen. Bobby Rust, eerder chef-kok bij Ron Gastrobar en bekend van het tv-programma ‘De Nieuwe Garde’, is de chef van REM. Zijn stijl van koken laat zich typeren als puur, experimenteel en toegankelijk, zonder veel poespas.
Verrassende combi´s
De gerechten hebben verrassende combinaties. Zo had ik als vooraf worstjes van konijn met Noordzeekrab, witlof, zure kool en bisque. Een heerlijke smaakcombinatie! Ook de smaken van mijn hoofdgerecht, eend met paksoi, confit, bouillon en hoisin, waren verfijnd en erg lekker. Als nagerecht waren we erg nieuwsgierig naar het dessert gemaakt van artisjok en appel. De artisjok was op verschillende manieren bereidt en met het zuurtje van de appel en het bolletje citroenijs verrukkelijk. Ook de service was echt top, goed advies over de wijnen bij de gerechten en veel aandacht toen het even niet helemaal goed was gegaan met een gerecht.
Over de heren
Aan ervaring of passie voor horeca geen gebrek bij de vier heren die REM Amsterdam zijn gestart. Ze werken vanuit hun ervaringen met het opzetten en runnen van Amsterdamse horecagelegenheden als Fest, de Groene Olifant, café Schinkelhaven, Bar Blooker, Winkel 43, restaurant PEQU en bar Lely. Al deze krachten worden gebundeld en samengebracht bij REM. Samen met het enthousiaste personeel van REM zijn zij gepassioneerd om hun gasten elke dag een unieke en persoonlijke ervaring te bezorgen.
Historie REM eiland
Vroeger had het REM Eiland de functie een beleving te creëren. Als broadcast platform zorgde het ervoor dat miljoenen kijkers genoten van de eerste commerciële tv-programma’s. Het was een rebelse piratenzender die met TV Noordzee een groot publiek wist te bereiken.
Van zendplatform tot restaurant
Begin jaren ’60 was tv-kijken heel anders dan tegenwoordig. Vaak was er maar één tv in de buurt en dus kwamen alle buren met de kinderen bij elkaar om het journaal te kijken. De kleintjes zaten dan met kussens en dekens op de grond, tegen elkaar aangedrukt om hun favoriete programma’s te zien. Het was een drukte van jewelste! Ook was er maar één televisiekanaal, waar bovendien niet eens de hele dag op werd uitgezonden. Iets dat we ons tegenwoordig bijna niet meer kunnen voorstellen.
Het REM Eiland moest daar verandering in brengen. Op 15 augustus 1964 was het zover: TV Noordzee was een feit! Met buitenlandse hitseries als: Zorro, Mr Ed, het sprekende paard en Rin Tin Tin werd TV Noordzee in korte tijd razend populair. Ondanks het succes bij de kijker duurde het niet lang voordat de overheid de anti-REM-wet aannam. Op 17 december 1964 werd een inval gedaan op het REM Eiland en maakte de regering een einde aan TV Noordzee.
Dit fantastische stukje geschiedenis en de unieke beleving die het de mensen bracht met TV Noordzee, daar moest iets mee gebeuren. Er werd besloten om REM Eiland zijn vermakelijke functie terug te geven. Het eiland werd naar wal gehaald, waar het gebouw volledig is gerenoveerd. Met behoud van de originele elementen is het REM Eiland vervolgens geplaatst in de Houthavens van Amsterdam.