Parallel Amsterdam

23 oktober 2017

Ken jij de nieuwe hotspot Parallel Amsterdam al? Je vindt ze op de Overtoom, op de plek waar voorheen BUUF zat. Na vijf jaar hebben ze plaats gemaakt voor deze nieuwe Spaanse topper. Bij Parallel Amsterdam eet je niet de standaard Spaanse tapas, maar heerlijke gerechten in een eigentijds Spaans jasje.

Op de kaart gerechten die je kunt delen en ingedeeld in een aantal categorieën, zoals White a spoon, Cold&Raw en Tender&Soft. Bij elke categorie zo’n 4-8 gerechten wat het kiezen lastig maakt. Want als je de kaart ziet kan je waarschijnlijk niet kiezen, zo lekker zien de gerechten eruit. Ook op de wijnkaart staan leuke cava’s en wijnen. Dus kortom: hier moet je een keer heen!

Parallel Amsterdam Sardines

Parallel Amsterdam Sardines

Parallel Amsterdam Pulpo

Parallel Amsterdam Pulpo

Over Parallel Amsterdam

In het restaurant worden onder leiding van chef Alvaro Santiago traditionele Spaanse gerechten in een eigentijds jasje geserveerd, met hier en daar invloeden van buitenaf.
Parallel Amsterdam heeft een warme sfeer met industriële tinten en groene en gele ondertonen die tot hun recht komen tegen de achtergrond van de robuuste houten vloer en de grijze muren.  Bij binnenkomst valt het oog op de prominente bar met groen terrazzo blad. Het gedeelte aan de raamzijde is ingericht voor een borrel. Hier zijn hapjes te bestellen bij een glaasje of een porron, een traditionele Spaanse karaf met een grote tuit aan één kant waarmee men een straaltje wijn rechtstreeks in de mond kan gieten.

Spaanse keuken veel te bieden
Eigenaren Roel de Haas en Imre Swaanswijk stappen voor het eerst samen het restaurantwezen in. “Wij willen laten zien dat Spanje meer smaakvols te bieden heeft dan de welbekende tapas.” Ze hebben zich laten inspireren door de horeca van Spanje, waar ze samen veel tijd hebben doorgebracht. Het duo zet hiermee een verfrissend Spaans concept neer in de Amsterdamse restaurantwereld.

Bron: Entree Magazine 

Ken jij de nieuwe hotspot Parallel Amsterdam al? Je vindt ze op de Overtoom, op de plek waar voorheen BUUF zat. Na vijf jaar hebben ze plaats gemaakt voor deze nieuwe Spaanse topper. Bij Parallel Amsterdam eet je niet de standaard Spaanse tapas, maar heerlijke gerechten in een eigentijds Spaans jasje.

Op de kaart gerechten die je kunt delen en ingedeeld in een aantal categorieën, zoals White a spoon, Cold&Raw en Tender&Soft. Bij elke categorie zo’n 4-8 gerechten wat het kiezen lastig maakt. Want als je de kaart ziet kan je waarschijnlijk niet kiezen, zo lekker zien de gerechten eruit. Ook op de wijnkaart staan leuke cava’s en wijnen. Dus kortom: hier moet je een keer heen!

Parallel Amsterdam Sardines

Parallel Amsterdam Sardines

Parallel Amsterdam Pulpo

Parallel Amsterdam Pulpo

Over Parallel Amsterdam

In het restaurant worden onder leiding van chef Alvaro Santiago traditionele Spaanse gerechten in een eigentijds jasje geserveerd, met hier en daar invloeden van buitenaf.
Parallel Amsterdam heeft een warme sfeer met industriële tinten en groene en gele ondertonen die tot hun recht komen tegen de achtergrond van de robuuste houten vloer en de grijze muren.  Bij binnenkomst valt het oog op de prominente bar met groen terrazzo blad. Het gedeelte aan de raamzijde is ingericht voor een borrel. Hier zijn hapjes te bestellen bij een glaasje of een porron, een traditionele Spaanse karaf met een grote tuit aan één kant waarmee men een straaltje wijn rechtstreeks in de mond kan gieten.

Spaanse keuken veel te bieden
Eigenaren Roel de Haas en Imre Swaanswijk stappen voor het eerst samen het restaurantwezen in. “Wij willen laten zien dat Spanje meer smaakvols te bieden heeft dan de welbekende tapas.” Ze hebben zich laten inspireren door de horeca van Spanje, waar ze samen veel tijd hebben doorgebracht. Het duo zet hiermee een verfrissend Spaans concept neer in de Amsterdamse restaurantwereld.

Bron: Entree Magazine