Le Restaurant

29 mei 2017

Eind 2016 sloot Le Restaurant helaas haar deuren op de Tweede Jan Steenstraat. Maar ze zijn terug! Half februari 2017 opende ze een nieuw restaurant aan de Frans Halsstraat. Of ze die Michelinster terug gaan koken weten ze nog niet. De Franse keuken staat nog steeds centraal. Ze blijven hetzelfde koken en dat doen ze met topproducten. Dat is het belangrijkste.’ De veertien gangetjes blijven, maar er is ook een kleiner menu voor rond de 60 euro.

De inrichting is compleet anders: veel hout en staal. ‘Het is heel stoer’, vindt eigenaar Jan de Wit. Ik ben echt super benieuwd hoe het nieuwe restaurant eruit ziet, en ga snel een keer eten!

Le Restaurant interieur

Over Le Restaurant

Le Restaurant is opgezet door een vennootschap van jonge chefs/restaurateurs onder de begeleiding van bekende Amsterdamse chef-patron Jan de Wit. Het restaurant ligt zeer centraal, midden in de Amsterdamse Pijp, de buurt die de laatste jaren heel dynamisch en trendy is geworden. In een moderne, maar tegelijk warme en gezellige ambiance worden creatieve gerechten geserveerd. Gebaseerd op de Franse keuken maar altijd met een persoonlijke twist!

Menu Le Restaurant

Le Restaurant biedt verschillende menu’s in een ontspannen sfeervolle omgeving en is daarmee de perfecte plek voor een lekker vlot diner, maar ook zeer geschikt voor een avondlang tafelen.
Er wordt gewerkt met het beste van de beste lokale, seizoensgebonden producten zoals dagelijkse aanvoer van verschillende vissoorten, schaal/schelpdieren, vlees/gevogelte, groenten en kruiden. De menu’s zijn continu aan verandering onderhevig in het culinaire proces van de samenwerking tussen onze creativiteit en de seizoenen.

Het team van Le Restaurant

Als jonge man op de middelbare school reisde Jan de Wit hij met zijn rode Volkswagen kever langs sterrenrestaurants met een Michelingids in de hand, niet om te eten, daar was geen geld voor, maar wel om er foto’s van te maken, zowel van binnen als de buitenzijde, zo gepassioneerd was hij van deze Restaurants. Dit resulteerde in een aantal prachtige albums van Belgische, Franse en Nederlandse één,- twee,- en drie sterrenrestaurants.

Van Troisgros tot Auberge de l’ILL in Illhaeusern, van Comme Chez Soi in Brussel tot Le Grand Vefour in Parijs en niet te vergeten onze vrienden Pierre Gagnaire en Alain Passard van L’Arpege. Was Patron-Cuisinier in De Trechter in Amsterdam in de 80,-en 90 er jaren en Patron en Cuisinier in het beroemde ‘Restaurant-Hotel ‘De Nederlanden’ in Vreeland, toen opgewerkt naar twee Michelinsterren en een enorme mooie inrichting en aankleding van de kamers en bijzondere gasten.

Half 2004 hebben zij ‘DE NEDERLANDEN’ verkocht om een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan. In dit geval naar Frankrijk verhuizen. Na zes jaar in het Franse land te hebben vertoefd,  terug in Amsterdam!  ‘Le Restaurant’…… echter nu met VIER mede ‘Patrons-Cuisiniers’, Kostya Dadykin, Enrico Westkamp, Sam Knowland en Marc Koolen.

Eind 2016 sloot Le Restaurant helaas haar deuren op de Tweede Jan Steenstraat. Maar ze zijn terug! Half februari 2017 opende ze een nieuw restaurant aan de Frans Halsstraat. Of ze die Michelinster terug gaan koken weten ze nog niet. De Franse keuken staat nog steeds centraal. Ze blijven hetzelfde koken en dat doen ze met topproducten. Dat is het belangrijkste.’ De veertien gangetjes blijven, maar er is ook een kleiner menu voor rond de 60 euro.

De inrichting is compleet anders: veel hout en staal. ‘Het is heel stoer’, vindt eigenaar Jan de Wit. Ik ben echt super benieuwd hoe het nieuwe restaurant eruit ziet, en ga snel een keer eten!

Le Restaurant interieur

Over Le Restaurant

Le Restaurant is opgezet door een vennootschap van jonge chefs/restaurateurs onder de begeleiding van bekende Amsterdamse chef-patron Jan de Wit. Het restaurant ligt zeer centraal, midden in de Amsterdamse Pijp, de buurt die de laatste jaren heel dynamisch en trendy is geworden. In een moderne, maar tegelijk warme en gezellige ambiance worden creatieve gerechten geserveerd. Gebaseerd op de Franse keuken maar altijd met een persoonlijke twist!

Menu Le Restaurant

Le Restaurant biedt verschillende menu’s in een ontspannen sfeervolle omgeving en is daarmee de perfecte plek voor een lekker vlot diner, maar ook zeer geschikt voor een avondlang tafelen.
Er wordt gewerkt met het beste van de beste lokale, seizoensgebonden producten zoals dagelijkse aanvoer van verschillende vissoorten, schaal/schelpdieren, vlees/gevogelte, groenten en kruiden. De menu’s zijn continu aan verandering onderhevig in het culinaire proces van de samenwerking tussen onze creativiteit en de seizoenen.

Het team van Le Restaurant

Als jonge man op de middelbare school reisde Jan de Wit hij met zijn rode Volkswagen kever langs sterrenrestaurants met een Michelingids in de hand, niet om te eten, daar was geen geld voor, maar wel om er foto’s van te maken, zowel van binnen als de buitenzijde, zo gepassioneerd was hij van deze Restaurants. Dit resulteerde in een aantal prachtige albums van Belgische, Franse en Nederlandse één,- twee,- en drie sterrenrestaurants.

Van Troisgros tot Auberge de l’ILL in Illhaeusern, van Comme Chez Soi in Brussel tot Le Grand Vefour in Parijs en niet te vergeten onze vrienden Pierre Gagnaire en Alain Passard van L’Arpege. Was Patron-Cuisinier in De Trechter in Amsterdam in de 80,-en 90 er jaren en Patron en Cuisinier in het beroemde ‘Restaurant-Hotel ‘De Nederlanden’ in Vreeland, toen opgewerkt naar twee Michelinsterren en een enorme mooie inrichting en aankleding van de kamers en bijzondere gasten.

Half 2004 hebben zij ‘DE NEDERLANDEN’ verkocht om een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan. In dit geval naar Frankrijk verhuizen. Na zes jaar in het Franse land te hebben vertoefd,  terug in Amsterdam!  ‘Le Restaurant’…… echter nu met VIER mede ‘Patrons-Cuisiniers’, Kostya Dadykin, Enrico Westkamp, Sam Knowland en Marc Koolen.