Lastage

17 oktober 2018

Restaurant Lastage zit in het hartje van Amsterdam en is knus, gezellig en het eten is fantastisch. Ik heb er nu twee keer gegeten en ik ben verliefd op deze hotspot! Ze zitten op de Geldersekade nummer 29 en hebben 1 Michelinster!

Huiskamer

Ze hebben niet veel tafels waardoor het als een huiskamer aanvoelt. De gerechten zijn stuk voor stuk verrukkelijk en verrassend. Ook de wijnkaart is met zorg samengesteld met mooie klassieke en verrassende wijnen. Ze kunnen je een uitstekend advies geven welke wijn het best past bij een gerecht en het leuke is dat ze een uitgebreide uitleg geven over de wijn erbij.

Restaurant Lastage

Over Lastage

Klassiek Frans geschoold, maar met zijn wortels diep verankerd in de Noord-Hollandse polder. Lastage, een Oudhollandse term met een Franse klank, leek op het lichaam van chef Rogier van Dam te zijn geschreven.

Over de naam Lastage

Een hang naar eenvoud en traditie, zonder bang te zijn om te vernieuwen. De mentaliteit die ervoor zorgde dat de Lastage-buurt nog steeds tot de mooiste stukjes van Amsterdam behoort. Met de wallen om de hoek, bruisend als het glas bij ontvangst, avontuurlijk als de wijnkaart en levendig als de sfeer die het bedieningsteam je brengt.

Toen De Waag nog de toegangspoort van Amsterdam was, zorgden lossende handelsschepen ervoor dat het haveneiland bij de toegangspoort van de stad zich ontwikkelde tot een welvarend handelseiland. Dit ‘ontlasten’ van de schepen zorgde ervoor dat de buurt nog steeds de naam Lastage draagt.

Restaurant Lastage zit in het hartje van Amsterdam en is knus, gezellig en het eten is fantastisch. Ik heb er nu twee keer gegeten en ik ben verliefd op deze hotspot! Ze zitten op de Geldersekade nummer 29 en hebben 1 Michelinster!

Huiskamer

Ze hebben niet veel tafels waardoor het als een huiskamer aanvoelt. De gerechten zijn stuk voor stuk verrukkelijk en verrassend. Ook de wijnkaart is met zorg samengesteld met mooie klassieke en verrassende wijnen. Ze kunnen je een uitstekend advies geven welke wijn het best past bij een gerecht en het leuke is dat ze een uitgebreide uitleg geven over de wijn erbij.

Restaurant Lastage

Over Lastage

Klassiek Frans geschoold, maar met zijn wortels diep verankerd in de Noord-Hollandse polder. Lastage, een Oudhollandse term met een Franse klank, leek op het lichaam van chef Rogier van Dam te zijn geschreven.

Over de naam Lastage

Een hang naar eenvoud en traditie, zonder bang te zijn om te vernieuwen. De mentaliteit die ervoor zorgde dat de Lastage-buurt nog steeds tot de mooiste stukjes van Amsterdam behoort. Met de wallen om de hoek, bruisend als het glas bij ontvangst, avontuurlijk als de wijnkaart en levendig als de sfeer die het bedieningsteam je brengt.

Toen De Waag nog de toegangspoort van Amsterdam was, zorgden lossende handelsschepen ervoor dat het haveneiland bij de toegangspoort van de stad zich ontwikkelde tot een welvarend handelseiland. Dit ‘ontlasten’ van de schepen zorgde ervoor dat de buurt nog steeds de naam Lastage draagt.