IJsmanschap

4 april 2019

In wereldsteden als New York en Tokio zijn ze al een hit. Eindelijk is de ambachtelijke popsicle -of ijslolly- in Amsterdam gearriveerd. IJsmanschap is de eerste popsicle bar van Nederland. De popsicles in de vitrine zijn ‘naked’. Als je je ijsje te naakt vindt, kun je het aankleden met een een lekkere laag chocolade en/of een laagje nootjes.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten ijs. Zo hebben ze gelato en sorbetto-popsicles. Gelato-popsicles zijn bereid met zuivel.  Gelato-popsicles zijn romig en zacht van structuur en textuur. De sorbetto-popsicles zijn op waterbasis, bevatten geen zuivel en zijn geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. De sorbetto popsicle is heerlijk verfrissend en perfect voor de warmere dagen.

ijsmanschap ijsjes

Over IJsmanschap

IJs is al eeuwen en wereldwijd een traktatie. Van sneeuw met siroop tot het ijs dat zij nu kennen, waarin alle ingrediënten in harmonie en balans zijn. De popsicles zijn ambachtelijk bereid, zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Hierdoor is het ijs natuurlijker en lichter van kleur dan het ijs waar wel kleurstoffen worden gebruikt.

Bij IJsmanschap bereiden ze de popsicles met speciale ijsmachines, waardoor de ijsmix in minder dan 20 minuten bevriest. Het ijs dat ontstaat is heerlijk zacht met een minimale hoeveelheid lucht. Dit komt de intense en pure smaak van de gebruikte ingrediënten ten goede.

Door een speciale manier van bereiden, creëren ze een gemarmerd effect in het ijs. De verschillende smaken zijn visueel van elkaar gescheiden en komen samen tijdens het eten.

In veel industrieel vervaardigd ijs zit een grote hoeveelheid lucht. Soms wel tot 100%. In dergelijke gevallen levert een ijsje van 50 gram (gewicht) een eindproduct op van 100 ml (volume). Lucht zorgt ervoor dat ijs zacht en schepbaar blijft. Je kunt je vast voorstellen dat de industrie graag lucht verkoopt vanuit economisch perspectief. Het gevolg van te veel lucht in ijs, is dat de smaak van de gebruikte ingrediënten vervaagt. Lucht smaakt immers naar niets.

In wereldsteden als New York en Tokio zijn ze al een hit. Eindelijk is de ambachtelijke popsicle -of ijslolly- in Amsterdam gearriveerd. IJsmanschap is de eerste popsicle bar van Nederland. De popsicles in de vitrine zijn ‘naked’. Als je je ijsje te naakt vindt, kun je het aankleden met een een lekkere laag chocolade en/of een laagje nootjes.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit verschillende soorten ijs. Zo hebben ze gelato en sorbetto-popsicles. Gelato-popsicles zijn bereid met zuivel.  Gelato-popsicles zijn romig en zacht van structuur en textuur. De sorbetto-popsicles zijn op waterbasis, bevatten geen zuivel en zijn geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. De sorbetto popsicle is heerlijk verfrissend en perfect voor de warmere dagen.

ijsmanschap ijsjes

Over IJsmanschap

IJs is al eeuwen en wereldwijd een traktatie. Van sneeuw met siroop tot het ijs dat zij nu kennen, waarin alle ingrediënten in harmonie en balans zijn. De popsicles zijn ambachtelijk bereid, zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Hierdoor is het ijs natuurlijker en lichter van kleur dan het ijs waar wel kleurstoffen worden gebruikt.

Bij IJsmanschap bereiden ze de popsicles met speciale ijsmachines, waardoor de ijsmix in minder dan 20 minuten bevriest. Het ijs dat ontstaat is heerlijk zacht met een minimale hoeveelheid lucht. Dit komt de intense en pure smaak van de gebruikte ingrediënten ten goede.

Door een speciale manier van bereiden, creëren ze een gemarmerd effect in het ijs. De verschillende smaken zijn visueel van elkaar gescheiden en komen samen tijdens het eten.

In veel industrieel vervaardigd ijs zit een grote hoeveelheid lucht. Soms wel tot 100%. In dergelijke gevallen levert een ijsje van 50 gram (gewicht) een eindproduct op van 100 ml (volume). Lucht zorgt ervoor dat ijs zacht en schepbaar blijft. Je kunt je vast voorstellen dat de industrie graag lucht verkoopt vanuit economisch perspectief. Het gevolg van te veel lucht in ijs, is dat de smaak van de gebruikte ingrediënten vervaagt. Lucht smaakt immers naar niets.