Doppio Espresso

18 november 2015

Nieuw in Oud-West zit Doppio Espresso Amsterdam Kinkerstraat! Ze hebben heerlijke slow coffee, espresso en filterkoffie. De koffie wordt gemaakt van bonen uit Ethiopië, Guatemala en Colombia, de regio’s waar de omstandigheden het meest ideaal zijn om de beste koffie te verbouwen. Ik kan je de French Press aanraden, gemaakt van zachte 100% arabica.

Over Doppio Espresso
In 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als “Doppio Espresso” overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf.
In midden 2008 kwam een grote uitdaging, er moest verse lunch komen op de vestiging. Gasten mochten in het verleden al eten in de zaak, maar lunch werd er nog niet bereid. Er moest per definitie een vers bereidde lunch worden met dezelfde passie als de koffie. Jonathan Teoh, afgestudeerd op de Hotelschool in Leeuwarden op Franchiserelaties greep deze uitdaging met beide handen aan. Door te werken met een modulaire keuken kon er versgebakken, gesneden en belegd worden. Eigen receptuur en fantastische ingredienten werden speerpunten van deze keuken.
Inmiddels zijn ze hard aan het groeien, met nu maar liefst 29 vestigingen, om zo onze passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

Peter en Jonathan, oprichters van Doppio Espresso

Peter en Jonathan, oprichters van Doppio Espresso

Nieuw in Oud-West zit Doppio Espresso Amsterdam Kinkerstraat! Ze hebben heerlijke slow coffee, espresso en filterkoffie. De koffie wordt gemaakt van bonen uit Ethiopië, Guatemala en Colombia, de regio’s waar de omstandigheden het meest ideaal zijn om de beste koffie te verbouwen. Ik kan je de French Press aanraden, gemaakt van zachte 100% arabica.

Over Doppio Espresso
In 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als “Doppio Espresso” overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf.
In midden 2008 kwam een grote uitdaging, er moest verse lunch komen op de vestiging. Gasten mochten in het verleden al eten in de zaak, maar lunch werd er nog niet bereid. Er moest per definitie een vers bereidde lunch worden met dezelfde passie als de koffie. Jonathan Teoh, afgestudeerd op de Hotelschool in Leeuwarden op Franchiserelaties greep deze uitdaging met beide handen aan. Door te werken met een modulaire keuken kon er versgebakken, gesneden en belegd worden. Eigen receptuur en fantastische ingredienten werden speerpunten van deze keuken.
Inmiddels zijn ze hard aan het groeien, met nu maar liefst 29 vestigingen, om zo onze passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

Peter en Jonathan, oprichters van Doppio Espresso

Peter en Jonathan, oprichters van Doppio Espresso