Visbar Beet

7 november 2016

Betaalbaar, kwalitatief goede, duurzame vis eten. Daar staat Visbar Beet voor. In juli zijn ze open gegaan in Oost. Op de kaart staan veel kleine gerechten dus ideaal om van alles te proeven. Je vindt klassieker zoals fish ’n chips, oesters, zalm tartaar en een lobster roll maar ook verrassende gerechten zoals taco met tempura garnalen, fried fish fingerfood en een pikante garnalensoep. Mijn favoriete gerecht was toch wel de scheermessen, heerlijk klaargemaakt en een hele berg voor maar €6,50!

Visbar Beet scheermessen

Visbar Beet scheermessen

Visbar Beet chef’s selection

Visbar Beet chef’s selection

Over Visbar Beet

Tekst: Britt van Os | Entree Magazine

De 3 jonge ondernemers Floris Harms, Nout de Lange en Reinout Ezinga werden geïnspireerd door de klassiekers De Noordzee/ La Mer de Nord en Bia Mara in België. “Bij deze zaken is het de normaalste zaak van de wereld om ook ’s avonds te kunnen genieten van betaalbare vis. Gelukkig zien we dat vis langzamerhand op de kaart komt te staan in Amsterdam: er poppen momenteel verschillende visconcepten op in de stad”, vertelt de enthousiaste Floris Harms aan Entree.

Inpakken
Voor Visbar Beet is de buurt heel belangrijk. “Uiteraard hoop je dat mensen gaan omfietsen voor je zaak. Maar als je de buurt niet blij maakt met een visje, dan kun je wel weer inpakken denk ik. Wij richten ons dus op de buurtgenoten die het leuk vinden om op welke dag dan ook lekker uit eten te gaan. Het toegankelijk maken van onze zaak moet dit dan ook mogelijk maken”, vervolgt hij. “Wij vullen het gat op tussen de traditionele visboer en het dure visrestaurant.”

Eyecatcher
De 120m2 tellende zaak biedt binnen ruimte aan zo’n 60 gasten, verspreid over lage en hoge tafels. De bar, lopend van de take-away counter tot ver in de zaak, wordt volgens de ondernemers een echte eyecatcher van de zaak. “De bar krijgt een driedubbele functie: het is de verbinding tussen het afhaalgedeelte en het restaurant, je kunt hier uiteraard terecht voor een drankje, maar het is vooral ook een voorportaal van het restaurant.”

Reuring
Visbar Beet wordt 2 keer per dag voorzien van duurzame vis. Daarnaast kiezen de ondernemers ervoor om waar mogelijk te werken met lokale producten van de Dappermarkt. “Wij hopen dat er veel reuring zal zijn. Dat de zaak leeft en dat het de plek wordt waar mensen graag zijn en vooral ook voor terugkomen. We willen straks leuke events organiseren en mensen versteld laten staan van hoge kwaliteit vis voor een betaalbare prijs. En dat ook nog duurzaam.”

Betaalbaar, kwalitatief goede, duurzame vis eten. Daar staat Visbar Beet voor. In juli zijn ze open gegaan in Oost. Op de kaart staan veel kleine gerechten dus ideaal om van alles te proeven. Je vindt klassieker zoals fish ’n chips, oesters, zalm tartaar en een lobster roll maar ook verrassende gerechten zoals taco met tempura garnalen, fried fish fingerfood en een pikante garnalensoep. Mijn favoriete gerecht was toch wel de scheermessen, heerlijk klaargemaakt en een hele berg voor maar €6,50!

Visbar Beet scheermessen

Visbar Beet scheermessen

Visbar Beet chef’s selection

Visbar Beet chef’s selection

Over Visbar Beet

Tekst: Britt van Os | Entree Magazine

De 3 jonge ondernemers Floris Harms, Nout de Lange en Reinout Ezinga werden geïnspireerd door de klassiekers De Noordzee/ La Mer de Nord en Bia Mara in België. “Bij deze zaken is het de normaalste zaak van de wereld om ook ’s avonds te kunnen genieten van betaalbare vis. Gelukkig zien we dat vis langzamerhand op de kaart komt te staan in Amsterdam: er poppen momenteel verschillende visconcepten op in de stad”, vertelt de enthousiaste Floris Harms aan Entree.

Inpakken
Voor Visbar Beet is de buurt heel belangrijk. “Uiteraard hoop je dat mensen gaan omfietsen voor je zaak. Maar als je de buurt niet blij maakt met een visje, dan kun je wel weer inpakken denk ik. Wij richten ons dus op de buurtgenoten die het leuk vinden om op welke dag dan ook lekker uit eten te gaan. Het toegankelijk maken van onze zaak moet dit dan ook mogelijk maken”, vervolgt hij. “Wij vullen het gat op tussen de traditionele visboer en het dure visrestaurant.”

Eyecatcher
De 120m2 tellende zaak biedt binnen ruimte aan zo’n 60 gasten, verspreid over lage en hoge tafels. De bar, lopend van de take-away counter tot ver in de zaak, wordt volgens de ondernemers een echte eyecatcher van de zaak. “De bar krijgt een driedubbele functie: het is de verbinding tussen het afhaalgedeelte en het restaurant, je kunt hier uiteraard terecht voor een drankje, maar het is vooral ook een voorportaal van het restaurant.”

Reuring
Visbar Beet wordt 2 keer per dag voorzien van duurzame vis. Daarnaast kiezen de ondernemers ervoor om waar mogelijk te werken met lokale producten van de Dappermarkt. “Wij hopen dat er veel reuring zal zijn. Dat de zaak leeft en dat het de plek wordt waar mensen graag zijn en vooral ook voor terugkomen. We willen straks leuke events organiseren en mensen versteld laten staan van hoge kwaliteit vis voor een betaalbare prijs. En dat ook nog duurzaam.”