Roomservice at Olof’s

21 januari 2016

** Dit tijdelijke restaurant is gesloten **

Roomservice at Olof’s is een tijdelijk restaurant in de oudste kapel van Amsterdam. Michelin-chef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer zet groenten in de spotlight.

Gisteravond heb ik hier gegeten en wat was het lekker! De locatie is echt ongelofelijk mooi. Ze hebben, de toch best grote kapel, sfeervol aangekleed. Ze hebben kamers gecreëerd met gordijnen waardoor je heel intiem en gezellig kunt eten en niet door hebt dat er nog heel veel andere mensen zijn. Op het menu staan leuke en bijzondere gerechten. Vooraf kan je ook uit een grote selectie tapas een keuzen maken. Wij vonden de paleta Iberico en artisjokharten erg lekker. Groenten staat hier centraal en dat zie je terug bij de voor- en hoofdgerechten. Vis en vlees kan je erbij bestellen als side-dish. De gerechten smaakten erg lekker en de borden zagen en uit als een feestje.

Wat ook zeker een feestje is, is de Taartentrolley als dessert! je hebt keus uit vier huisgemaakte taarten. Wij konden lastig kiezen dus kregen we van twee taarten een klein stukje. Ze waren heeeeerlijk! Wil je een keer wat anders dan is de plek waar je heen moet!

Pasta Roomservice at Olof's

Rigatoni-pasta

Groenten Roomservice at Olof's

Gebraden groenten

 

 

 

 

 

Taartentrolley Roomservice at Olof's

Taartentrolley

Roomservice at Olof’s
Het pop-up restaurant Roomservice at Olof’s ademt de sfeer van hotelkamers. Het interieur wordt volledig opgebouwd uit elementen van het bijbehorende NH Barbizon Palace hotel, dat in de pop-up periode wordt omgetoverd tot een flagship hotel van NH Collection. De opening van het restaurant is 17 januari en is tot 30 april elke dag geopend van 17 tot 24 uur.

1*Michelin Chef Chris Naylor staat bekend om zijn passie voor groenten. Ook bij Roomservice at Olof’s spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als sidedishes. De in november 2015 door GaultMillau bekroonde sommelierSimon Veldman serveert bijpassende wijnen en zorgt voor Roomservice met een verhaal. Dit is het eerste flexitarianrestaurant van Amsterdam.

Fever-Tree Cocktailbar
In Fever-Tree’s pop-up bar regeren botanische ingrediënten. Er ontstaan magische nieuwe cocktails als ze samenkomen met premium soda en bijzondere spirits. De tijdelijke bar liet zich inspireren door King Charles II die in 1679 malaria door de tonic overleefde. Het is het hoofdingrediënt, de natuurlijke kinine, die hem van de ‘fever’ verlost. Het decadent aangeklede decor van de tijdelijke bar in de Sint Olofskapel combineert de weelde van het tropisch regenwoud met de rijkdom van een aristocraat als King Charles II.

Vermuteria
Op de mezzanine van de Sint Olofskapel op de Zeedijk kunnen mensen straks terecht voor een bijzonder aperitief. In de Vermuteria worden Spaanse en Italiaanse vermouths geschonken, zowel puur als in cocktails, zoals de bekende Negroni. Signature drink van de vermuteria wordt de rode vermouth die met spuitwater en een schijfje sinaasappel wordt gedronken. Hierbij worden tapa’s geserveerd, zoals olijven, pickles en worst. In Roomservice at Olof’s worden deze verzorgd door Brandt & Levie vanuit een speciale worstbar.

** Dit tijdelijke restaurant is gesloten **

Roomservice at Olof’s is een tijdelijk restaurant in de oudste kapel van Amsterdam. Michelin-chef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer zet groenten in de spotlight.

Gisteravond heb ik hier gegeten en wat was het lekker! De locatie is echt ongelofelijk mooi. Ze hebben, de toch best grote kapel, sfeervol aangekleed. Ze hebben kamers gecreëerd met gordijnen waardoor je heel intiem en gezellig kunt eten en niet door hebt dat er nog heel veel andere mensen zijn. Op het menu staan leuke en bijzondere gerechten. Vooraf kan je ook uit een grote selectie tapas een keuzen maken. Wij vonden de paleta Iberico en artisjokharten erg lekker. Groenten staat hier centraal en dat zie je terug bij de voor- en hoofdgerechten. Vis en vlees kan je erbij bestellen als side-dish. De gerechten smaakten erg lekker en de borden zagen en uit als een feestje.

Wat ook zeker een feestje is, is de Taartentrolley als dessert! je hebt keus uit vier huisgemaakte taarten. Wij konden lastig kiezen dus kregen we van twee taarten een klein stukje. Ze waren heeeeerlijk! Wil je een keer wat anders dan is de plek waar je heen moet!

Pasta Roomservice at Olof's

Rigatoni-pasta

Groenten Roomservice at Olof's

Gebraden groenten

 

 

 

 

 

Taartentrolley Roomservice at Olof's

Taartentrolley

Roomservice at Olof’s
Het pop-up restaurant Roomservice at Olof’s ademt de sfeer van hotelkamers. Het interieur wordt volledig opgebouwd uit elementen van het bijbehorende NH Barbizon Palace hotel, dat in de pop-up periode wordt omgetoverd tot een flagship hotel van NH Collection. De opening van het restaurant is 17 januari en is tot 30 april elke dag geopend van 17 tot 24 uur.

1*Michelin Chef Chris Naylor staat bekend om zijn passie voor groenten. Ook bij Roomservice at Olof’s spelen groenten en kruiden de hoofdrol. Vlees en vis zijn te bestellen als sidedishes. De in november 2015 door GaultMillau bekroonde sommelierSimon Veldman serveert bijpassende wijnen en zorgt voor Roomservice met een verhaal. Dit is het eerste flexitarianrestaurant van Amsterdam.

Fever-Tree Cocktailbar
In Fever-Tree’s pop-up bar regeren botanische ingrediënten. Er ontstaan magische nieuwe cocktails als ze samenkomen met premium soda en bijzondere spirits. De tijdelijke bar liet zich inspireren door King Charles II die in 1679 malaria door de tonic overleefde. Het is het hoofdingrediënt, de natuurlijke kinine, die hem van de ‘fever’ verlost. Het decadent aangeklede decor van de tijdelijke bar in de Sint Olofskapel combineert de weelde van het tropisch regenwoud met de rijkdom van een aristocraat als King Charles II.

Vermuteria
Op de mezzanine van de Sint Olofskapel op de Zeedijk kunnen mensen straks terecht voor een bijzonder aperitief. In de Vermuteria worden Spaanse en Italiaanse vermouths geschonken, zowel puur als in cocktails, zoals de bekende Negroni. Signature drink van de vermuteria wordt de rode vermouth die met spuitwater en een schijfje sinaasappel wordt gedronken. Hierbij worden tapa’s geserveerd, zoals olijven, pickles en worst. In Roomservice at Olof’s worden deze verzorgd door Brandt & Levie vanuit een speciale worstbar.