Restaurant Zuid

7 januari 2019

Nu al een aantal keer bij de hotspot van Michiel van der Eerde, Restaurant ZUID gegeten. Iedere keer is het weer een feestje. Ze zitten op de Stadionweg in Zuid en wat een top locatie zeg! Mooi, sfeervol ingericht en heerlijke gerechten op de kaart. Zo hadden wij de Caesar Salad, Bisque van krab en de Ceviche. Stuk voor stuk erg smaakvol en mooi opgemaakt! Dus ik zeg “weer een voor op je lijstje om snel een keer heen te gaan”.

Over Restaurant ZUID

VAN KOFFIE TOT CHAMPAGNE, VAN BITTERBAL TOT OESTER.

ZUID is warm en intiem, huiselijk en toegankelijk, voor iedereen op zoek naar kwaliteit in Zuid. Een mix van oud en nieuw, modern en klassiek, zowel in het interieur als op de kaart.

Restaurant ZUID is het tweede thuis van chef en eigenaar Michiel van der Eerde. Lang geleden werd hij al verliefd op deze plek, toen nog de eerste ‘night shop’ van Amsterdam, waar zijn passie voor koken ontstond.

Michiel brengt met ZUID zijn passie terug naar zijn eigen buurt. Bij ZUID moet je op elk moment kunnen bestellen waar je op dat moment zin in hebt. Of dat alleen een croissantje is, een biertje met wat happen is of een uitgebreid diner. Wij weten dat een avond niet altijd gepland is en zomaar kan ontstaan. Daarom vinden we het belangrijk dat je op elk moment van de dag datgene moet kunnen bestellen waar je zin in hebt. Of je nu komt voor koffie of champagne, voor ceviche of een kippetje.

In de keuken staat Michiel zelf, met Richard Way en een zestal mannen aan zijn zijde.
Voordat Michiel met zijn eigen restaurants (BAUT en Restaurant C) de stad door is gaan reizen, heeft hij zijn sporen verdiend bij o.a. de Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel hotel en is twaalf jaar culinair verantwoordelijk geweest bij de horecaconcepten van IQ Creative. Hier leerde hij Richard kennen, die aan het hoofd stond in restaurant Envy. Met de passie en energie van Michiel, kon Richard niets anders dan met hem het bootje van ZUID in te stappen.

VRIJMIZUID

Op vrijdagen luiden ze het weekend in tijdens de VRIJMIZUID. Met goede bieren van de tap, mooie wijnen per glas, een goed assortiment aan Gin & Tonics, mixers en happen vier je hier het einde van de week.
Toch een hapje doen? Ze houden altijd een aantal tafels beschikbaar voor een spontaan diner.

BORREL BIJ ZUID

Vier je verjaardag, afstuderen of promotie bij ZUID! Ze reserveren in dit geval een mooie plek in de bar, waar je de hele avond kunt borrelen.

BOOZY BRUNCH

Verwacht ook op zondag leven in ZUID! Een goede brunch, met je favoriete Bloody Mary of bubbeltje staat zeker op de planning. De perfecte manier om samen met je vrienden heerlijk achterover het weekend af te sluiten.

Nu al een aantal keer bij de hotspot van Michiel van der Eerde, Restaurant ZUID gegeten. Iedere keer is het weer een feestje. Ze zitten op de Stadionweg in Zuid en wat een top locatie zeg! Mooi, sfeervol ingericht en heerlijke gerechten op de kaart. Zo hadden wij de Caesar Salad, Bisque van krab en de Ceviche. Stuk voor stuk erg smaakvol en mooi opgemaakt! Dus ik zeg “weer een voor op je lijstje om snel een keer heen te gaan”.

Over Restaurant ZUID

VAN KOFFIE TOT CHAMPAGNE, VAN BITTERBAL TOT OESTER.

ZUID is warm en intiem, huiselijk en toegankelijk, voor iedereen op zoek naar kwaliteit in Zuid. Een mix van oud en nieuw, modern en klassiek, zowel in het interieur als op de kaart.

Restaurant ZUID is het tweede thuis van chef en eigenaar Michiel van der Eerde. Lang geleden werd hij al verliefd op deze plek, toen nog de eerste ‘night shop’ van Amsterdam, waar zijn passie voor koken ontstond.

Michiel brengt met ZUID zijn passie terug naar zijn eigen buurt. Bij ZUID moet je op elk moment kunnen bestellen waar je op dat moment zin in hebt. Of dat alleen een croissantje is, een biertje met wat happen is of een uitgebreid diner. Wij weten dat een avond niet altijd gepland is en zomaar kan ontstaan. Daarom vinden we het belangrijk dat je op elk moment van de dag datgene moet kunnen bestellen waar je zin in hebt. Of je nu komt voor koffie of champagne, voor ceviche of een kippetje.

In de keuken staat Michiel zelf, met Richard Way en een zestal mannen aan zijn zijde.
Voordat Michiel met zijn eigen restaurants (BAUT en Restaurant C) de stad door is gaan reizen, heeft hij zijn sporen verdiend bij o.a. de Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel hotel en is twaalf jaar culinair verantwoordelijk geweest bij de horecaconcepten van IQ Creative. Hier leerde hij Richard kennen, die aan het hoofd stond in restaurant Envy. Met de passie en energie van Michiel, kon Richard niets anders dan met hem het bootje van ZUID in te stappen.

VRIJMIZUID

Op vrijdagen luiden ze het weekend in tijdens de VRIJMIZUID. Met goede bieren van de tap, mooie wijnen per glas, een goed assortiment aan Gin & Tonics, mixers en happen vier je hier het einde van de week.
Toch een hapje doen? Ze houden altijd een aantal tafels beschikbaar voor een spontaan diner.

BORREL BIJ ZUID

Vier je verjaardag, afstuderen of promotie bij ZUID! Ze reserveren in dit geval een mooie plek in de bar, waar je de hele avond kunt borrelen.

BOOZY BRUNCH

Verwacht ook op zondag leven in ZUID! Een goede brunch, met je favoriete Bloody Mary of bubbeltje staat zeker op de planning. De perfecte manier om samen met je vrienden heerlijk achterover het weekend af te sluiten.