Restaurant Moer

8 augustus 2017

Op 14 februari 2017 heb ik voor het eerst gegeten met mijn lief bij Restaurant Moer. Het was de eerste keer uiteten met onze kleine man erbij. Die lag overigens de hele avond lekker te slapen in zijn wagen, gelukkig. Zo konden wij heerlijk genieten van onze 6 gangen. En ik moet zeggen het was echt heerlijk en was blij verrast door de combinaties, opmaak en de gastvrije mensen bij MOER. Foto’s heb ik toen helaas niet gemaakt maar geloof me maar, hier moet je een keer naar toe. Ze hebben ook voor het restaurant een terras. Hier kan je lang genieten van de zon met een mooi glas wijn en heerlijke hapjes.

Restaurant Moer terras

Je vindt MOER in het Conscious Hotel op de Amstelveense weg. MOER hoort een beetje bij Conscious, omdat de oprichters van Conscious Hotels ook de aanstichters zijn van MOER. Conscious Hotels zijn mooie eco-design hotels in Amsterdam.

Over Restaurant MOER

Bij MOER koken ze biologisch. De chefs werken graag met lokale producten – boeren en leveranciers worden persoonlijk door hen geselecteerd. Ze zijn trots op onze mooie verrassende gerechten, waarbij groenten in de spotlight staan en vis en vlees een fijne bijrol vervullen.

LUNCH

Voor de lunch hebben ze 2 of 3 gangen Chef’s Menu. Liever minder uitgebreid lunchen?
Kies dan voor á la carte opties, waaronder open sandwiches, salades en soep van de dag.

DINER

Je kiest bij MOER voor 4, 5 of 6 gangen, Chef’s Menu. Biologisch, lokaal en seizoensgericht. Ze hebben ook een klein á la carte menu.

CHEFS

Chefs Dirk Mooren en Cas van de Pol runnen de keuken van MOER. Biologisch en lokaal met een shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten in je dieet; zij zien deze verandering gebeuren. Bij MOER vinden we dat groenten, verrassend bereid, heerlijk zijn en perfect in een gezonde balans met vlees en vis passen.

Gerechten bij MOER zijn niet alleen lekker en biologisch, maar het oog wordt ook verwend. Verfrissende elementen komen soms zelfs uit eigen tuin, lokaler kan bijna niet. Restaurant MOER heeft een open keuken zodat gasten kunnen zien wat onze chefs doen, en ook online kun je volgen waar MOER voor staat.

Bandenwisselstation

Moer is onderdeel van het Tire Station Hotel, wat weer hoort bij de Conscious Hotels groep. De naam van het hotel is afgeleid van de allereerste functie van het gebouw uit 1951: een bandenwisselstation. Lemmers vond vlak na de aankoop nog een oude gedenksteen van de gebroeders Michelin. Na 1951 heeft het gebouw verschillende functies gehad.

Zo zat voorheen zorginstelling Mentrum in het pand en was er een schietschool in de kelder. Eind 2016 opende in het hetzelfde gebouw Sticky Fingers, een eco patiserie waar je terecht kunt voor koffie en heel veel lekkers.

Op 14 februari 2017 heb ik voor het eerst gegeten met mijn lief bij Restaurant Moer. Het was de eerste keer uiteten met onze kleine man erbij. Die lag overigens de hele avond lekker te slapen in zijn wagen, gelukkig. Zo konden wij heerlijk genieten van onze 6 gangen. En ik moet zeggen het was echt heerlijk en was blij verrast door de combinaties, opmaak en de gastvrije mensen bij MOER. Foto’s heb ik toen helaas niet gemaakt maar geloof me maar, hier moet je een keer naar toe. Ze hebben ook voor het restaurant een terras. Hier kan je lang genieten van de zon met een mooi glas wijn en heerlijke hapjes.

Restaurant Moer terras

Je vindt MOER in het Conscious Hotel op de Amstelveense weg. MOER hoort een beetje bij Conscious, omdat de oprichters van Conscious Hotels ook de aanstichters zijn van MOER. Conscious Hotels zijn mooie eco-design hotels in Amsterdam.

Over Restaurant MOER

Bij MOER koken ze biologisch. De chefs werken graag met lokale producten – boeren en leveranciers worden persoonlijk door hen geselecteerd. Ze zijn trots op onze mooie verrassende gerechten, waarbij groenten in de spotlight staan en vis en vlees een fijne bijrol vervullen.

LUNCH

Voor de lunch hebben ze 2 of 3 gangen Chef’s Menu. Liever minder uitgebreid lunchen?
Kies dan voor á la carte opties, waaronder open sandwiches, salades en soep van de dag.

DINER

Je kiest bij MOER voor 4, 5 of 6 gangen, Chef’s Menu. Biologisch, lokaal en seizoensgericht. Ze hebben ook een klein á la carte menu.

CHEFS

Chefs Dirk Mooren en Cas van de Pol runnen de keuken van MOER. Biologisch en lokaal met een shift van vlees-gebaseerde gerechten naar meer groenten in je dieet; zij zien deze verandering gebeuren. Bij MOER vinden we dat groenten, verrassend bereid, heerlijk zijn en perfect in een gezonde balans met vlees en vis passen.

Gerechten bij MOER zijn niet alleen lekker en biologisch, maar het oog wordt ook verwend. Verfrissende elementen komen soms zelfs uit eigen tuin, lokaler kan bijna niet. Restaurant MOER heeft een open keuken zodat gasten kunnen zien wat onze chefs doen, en ook online kun je volgen waar MOER voor staat.

Bandenwisselstation

Moer is onderdeel van het Tire Station Hotel, wat weer hoort bij de Conscious Hotels groep. De naam van het hotel is afgeleid van de allereerste functie van het gebouw uit 1951: een bandenwisselstation. Lemmers vond vlak na de aankoop nog een oude gedenksteen van de gebroeders Michelin. Na 1951 heeft het gebouw verschillende functies gehad.

Zo zat voorheen zorginstelling Mentrum in het pand en was er een schietschool in de kelder. Eind 2016 opende in het hetzelfde gebouw Sticky Fingers, een eco patiserie waar je terecht kunt voor koffie en heel veel lekkers.