Restaurant HOUT

25 februari 2016

Deze week heb ik heerlijk met twee oud-collega’s gegeten bij Restaurant HOUT. Ze zijn nog maar net open en het restaurant zit op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, op de hoek van de Wilhelminastraat en het authentieke J.J. Cremerplein. Ik heb jaren super fijn gewoond in de Wilhelminastraat en ik ben nog steeds enorm fan van deze straat en het buurtje. Gelukkig woon ik er nu maar paar minuutjes vandaan dus het blijft toch nog steeds een beetje ‘mijn buurtje’.

Ze hebben geen menukaart maar je kunt kiezen uit verschillende gangen van regelmatig wisselende gerechten van de Chef. Wij kozen voor 5 gangen en om ons te laten verrassen. Nou en dat is enorm goed gelukt! Heerlijke gerechten, prachtig opgemaakt en mooie wijnen!

Restaurant HOUT

Gang 1 ~ Restaurant HOUT

Restaurant HOUT

Hoofdgerecht ~ Restaurant HOUT

Restaurant HOUT

Toetje ~ Restaurant HOUT

Over Restaurant Hout

Het restaurant heeft een moderne en creatieve keuken. Levensgenieters voelen zich er thuis en kunnen er alle kanten op. Een diner in het restaurant, een vergadering of partij, bij HOUT doen ze nergens moeilijk over. Voorlopig zijn ze alleen open voor diner maar er zijn plannen om te openen voor koffie en lunch.

Restaurant HOUT Amsterdam Interieur

Restaurant HOUT Amsterdam Interieur

Restaurant HOUT Haarlem
Restaurant HOUT Haarlem zit sinds 2010 op een van de mooiste plekjes van Haarlem – aan de rand van de Haarlemmer Hout. Een restaurant met een moderne, creatieve keuken. Levensgenieters voelen zich er thuis en kunnen er alle kanten op. Een lunch of diner in het restaurant of op het terras. Een vergadering of partij in de stijlvol ingerichte bovenruimte – bij HOUT doen ze nergens moeilijk over. De heren van Restaurant HOUT zijn zelf ook levensgenieters en ze maken het iedereen graag naar de zin.

Martijn Franzen
Patron cuisinier Martijn Franzen laat er geen twijfel over bestaan. Voor hem is de maaltijd het belangrijkste moment van de dag.

Nick Spoelstra
Met zijn gevarieerde ervaring in de regionale horeca heeft gastheer Nick Spoelstra zich ontwikkeld tot een gastheer in hart en nieren.

Kevin Kion
Chef kok Kevin Kion is een talentvolle kok, voor wie puur en lekker koken het belangrijkst zij

Deze week heb ik heerlijk met twee oud-collega’s gegeten bij Restaurant HOUT. Ze zijn nog maar net open en het restaurant zit op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, op de hoek van de Wilhelminastraat en het authentieke J.J. Cremerplein. Ik heb jaren super fijn gewoond in de Wilhelminastraat en ik ben nog steeds enorm fan van deze straat en het buurtje. Gelukkig woon ik er nu maar paar minuutjes vandaan dus het blijft toch nog steeds een beetje ‘mijn buurtje’.

Ze hebben geen menukaart maar je kunt kiezen uit verschillende gangen van regelmatig wisselende gerechten van de Chef. Wij kozen voor 5 gangen en om ons te laten verrassen. Nou en dat is enorm goed gelukt! Heerlijke gerechten, prachtig opgemaakt en mooie wijnen!

Restaurant HOUT

Gang 1 ~ Restaurant HOUT

Restaurant HOUT

Hoofdgerecht ~ Restaurant HOUT

Restaurant HOUT

Toetje ~ Restaurant HOUT

Over Restaurant Hout

Het restaurant heeft een moderne en creatieve keuken. Levensgenieters voelen zich er thuis en kunnen er alle kanten op. Een diner in het restaurant, een vergadering of partij, bij HOUT doen ze nergens moeilijk over. Voorlopig zijn ze alleen open voor diner maar er zijn plannen om te openen voor koffie en lunch.

Restaurant HOUT Amsterdam Interieur

Restaurant HOUT Amsterdam Interieur

Restaurant HOUT Haarlem
Restaurant HOUT Haarlem zit sinds 2010 op een van de mooiste plekjes van Haarlem – aan de rand van de Haarlemmer Hout. Een restaurant met een moderne, creatieve keuken. Levensgenieters voelen zich er thuis en kunnen er alle kanten op. Een lunch of diner in het restaurant of op het terras. Een vergadering of partij in de stijlvol ingerichte bovenruimte – bij HOUT doen ze nergens moeilijk over. De heren van Restaurant HOUT zijn zelf ook levensgenieters en ze maken het iedereen graag naar de zin.

Martijn Franzen
Patron cuisinier Martijn Franzen laat er geen twijfel over bestaan. Voor hem is de maaltijd het belangrijkste moment van de dag.

Nick Spoelstra
Met zijn gevarieerde ervaring in de regionale horeca heeft gastheer Nick Spoelstra zich ontwikkeld tot een gastheer in hart en nieren.

Kevin Kion
Chef kok Kevin Kion is een talentvolle kok, voor wie puur en lekker koken het belangrijkst zij