Pikoteo Taberna

30 augustus 2017

Bij Pikoteo Taberna op de Houtmankade eet je Spaanse tapas in een modern jasje. Het leuke is dat ze het shared-dining principe hebben zodat je veel gerechtjes kunt proeven. Ik was erg verrast door de uitgebreide menukaart en de gerechtjes, qua smaakcombi’s maar ook qua opmaak. Ook hebben ze een terras aan het water en een serre waar je kunt eten. Het is een hotspot waar je niet snel langs fietst maar absoluut de moeite waard is om even voor om te fietsen!

Pikoteo Taberna tapas

Pikoteo Taberna shared dining

Over Pikoteo Taberna

Wij zijn Pikoteo Taberna, een moderne tapas bar/restaurant met een ‘shared-dining filosofie’. De naam Pikoteo komt van het Spaanse woord ‘picotear’ : dat het eten en proberen van meerdere kleine hapjes betekent en ons menu is dus inderdaad gecreëerd met die filosofie in gedachten. Een menu om u te verleiden verschillende gerechtjes te laten proberen en verschillende smaken te proeven. Moderne gastro tapas met een internationale twist. Deze verschillende kleine bites zijn gemaakt om te delen met je tafel genoten. Ook hebben we een grote bar waar niet alleen aan gegeten kan worden, maar ook gemaakt is om onze drank kaart te exploren. Daag ons bar team uit en laat ze weten hoe je je voelt zodat ze het perfecte drankje kunnen serveren. Naast een goede selectie van wijn en bieren waar we heel trots op zijn, serveren we ook super gin tonic’s, andere longdrinks en heerlijke cocktails.
Pikoteo wil je innerlijke hedonist voeden en het maakt niet uit of je om onze grote ronde bar- , in onze gezellige serre-, aan de chef’s tafel- of op ons terras aan het water zit: Pikoteo’s doel is om een avond vol smaak, plezier en goede gesprekken uit te lokken.

The Chef: Miguel Martín Gómez

Miguel is een geboren en getogen Madrileen, maar heeft op veel andere plekken op de wereld gewoond.: Lyon, Berlin, Innsbruck in de Oostenrijkse Alpen tot Wuhan in China en Pekanbaru op het eiland Sumatra. In 2004 verhuisde hij naar Amsterdam, nadat hij verliefd was geworden op een Nederlands meisje. Met een Master’s Degree in Economie op zak werkte hij een decennium lang in Corporate Marketing, waar zijn hart uiteindelijk toch niet helemaal lag. In 2014, op 34-jarige leeftijd, maakte hij de beslissing om zijn droom na te jagen en de horeca in te gaan om het chefs beroep te leren beheersen.. Opgroeiende in een familie waar elke maaltijd op een dag gevierd wordt, was het een drastische maar geen onnatuurlijke keuze. Zijn eerste baan in de industrie was het pellen van langoustines in het drie sterren restaurant ‘De Librije’ in Zwolle en anderhalf jaar later werd hij Chef bij ‘Hugo’s Bar& Kirchen’ in Amsterdam waar hij Florian zou ontmoetten. Het was niet veel later toen zij beseften dat zij een gedeelde passie hadden voor eten, drinken en hospitality.

The Manager: Florian Stallinga

Florian is geboren en getogen in Amsterdam met meer dan 13 jaar ervaring in de hospitality dat hem van Oostenrijk naar London, Dubai, Shanghai en weer terug naar Amsterdam heeft gebracht. Terwijl hij in sommige van Amsterdam’s meest gerenommeerde plaatsen heeft gebartend, inclusief Door 74, waar hij de prijs Beste Bartender 2011 won. Florian voltooide zijn studies aan de Hotel School Den Haag, maar voor zijn laatste stage in Shanghai, was hij pre-opening beverage manager in een van de grootste Marriott hotels in heel Azie – Pacific. Na het managen van een hotel bar en het pre-openen van 2 restaurants als operationeel manager in Amsterdam, nam Florian de sprong en werd entrepreneur. Hugo’s Bar & Kitchen opende in 2013 en was een succes vanaf dag 1. In 2014, geleid door Florian, won Hugo’s ook nog eens ‘Beste Nieuwe Cocktail Bar in Nederland’.

Hun verhaal

Niet veel langer dan 2 jaar later, opende Pikoteo Taberna haar deuren. Miguel & Florian hebben al hun liefde & energie voor eten, drinken & hospitality in dit concept gestoken om eens iets anders te doen dan wat iedereen anders doet, maar bovenal de gast een complete avond uit te kunnen bieden, met origineel eten waarvan veel geproefd kan worden, geode wijnen voor een eerlijke prijs, goede service, exceptioneel goede gin tonics & cocktails voor een eerlijk prijs en af en toe een DJ, zodat de voetjes van de vloer kunnen.. Alle ingredienten voor een geweldige avond.

Bij Pikoteo Taberna op de Houtmankade eet je Spaanse tapas in een modern jasje. Het leuke is dat ze het shared-dining principe hebben zodat je veel gerechtjes kunt proeven. Ik was erg verrast door de uitgebreide menukaart en de gerechtjes, qua smaakcombi’s maar ook qua opmaak. Ook hebben ze een terras aan het water en een serre waar je kunt eten. Het is een hotspot waar je niet snel langs fietst maar absoluut de moeite waard is om even voor om te fietsen!

Pikoteo Taberna tapas

Pikoteo Taberna shared dining

Over Pikoteo Taberna

Wij zijn Pikoteo Taberna, een moderne tapas bar/restaurant met een ‘shared-dining filosofie’. De naam Pikoteo komt van het Spaanse woord ‘picotear’ : dat het eten en proberen van meerdere kleine hapjes betekent en ons menu is dus inderdaad gecreëerd met die filosofie in gedachten. Een menu om u te verleiden verschillende gerechtjes te laten proberen en verschillende smaken te proeven. Moderne gastro tapas met een internationale twist. Deze verschillende kleine bites zijn gemaakt om te delen met je tafel genoten. Ook hebben we een grote bar waar niet alleen aan gegeten kan worden, maar ook gemaakt is om onze drank kaart te exploren. Daag ons bar team uit en laat ze weten hoe je je voelt zodat ze het perfecte drankje kunnen serveren. Naast een goede selectie van wijn en bieren waar we heel trots op zijn, serveren we ook super gin tonic’s, andere longdrinks en heerlijke cocktails.
Pikoteo wil je innerlijke hedonist voeden en het maakt niet uit of je om onze grote ronde bar- , in onze gezellige serre-, aan de chef’s tafel- of op ons terras aan het water zit: Pikoteo’s doel is om een avond vol smaak, plezier en goede gesprekken uit te lokken.

The Chef: Miguel Martín Gómez

Miguel is een geboren en getogen Madrileen, maar heeft op veel andere plekken op de wereld gewoond.: Lyon, Berlin, Innsbruck in de Oostenrijkse Alpen tot Wuhan in China en Pekanbaru op het eiland Sumatra. In 2004 verhuisde hij naar Amsterdam, nadat hij verliefd was geworden op een Nederlands meisje. Met een Master’s Degree in Economie op zak werkte hij een decennium lang in Corporate Marketing, waar zijn hart uiteindelijk toch niet helemaal lag. In 2014, op 34-jarige leeftijd, maakte hij de beslissing om zijn droom na te jagen en de horeca in te gaan om het chefs beroep te leren beheersen.. Opgroeiende in een familie waar elke maaltijd op een dag gevierd wordt, was het een drastische maar geen onnatuurlijke keuze. Zijn eerste baan in de industrie was het pellen van langoustines in het drie sterren restaurant ‘De Librije’ in Zwolle en anderhalf jaar later werd hij Chef bij ‘Hugo’s Bar& Kirchen’ in Amsterdam waar hij Florian zou ontmoetten. Het was niet veel later toen zij beseften dat zij een gedeelde passie hadden voor eten, drinken en hospitality.

The Manager: Florian Stallinga

Florian is geboren en getogen in Amsterdam met meer dan 13 jaar ervaring in de hospitality dat hem van Oostenrijk naar London, Dubai, Shanghai en weer terug naar Amsterdam heeft gebracht. Terwijl hij in sommige van Amsterdam’s meest gerenommeerde plaatsen heeft gebartend, inclusief Door 74, waar hij de prijs Beste Bartender 2011 won. Florian voltooide zijn studies aan de Hotel School Den Haag, maar voor zijn laatste stage in Shanghai, was hij pre-opening beverage manager in een van de grootste Marriott hotels in heel Azie – Pacific. Na het managen van een hotel bar en het pre-openen van 2 restaurants als operationeel manager in Amsterdam, nam Florian de sprong en werd entrepreneur. Hugo’s Bar & Kitchen opende in 2013 en was een succes vanaf dag 1. In 2014, geleid door Florian, won Hugo’s ook nog eens ‘Beste Nieuwe Cocktail Bar in Nederland’.

Hun verhaal

Niet veel langer dan 2 jaar later, opende Pikoteo Taberna haar deuren. Miguel & Florian hebben al hun liefde & energie voor eten, drinken & hospitality in dit concept gestoken om eens iets anders te doen dan wat iedereen anders doet, maar bovenal de gast een complete avond uit te kunnen bieden, met origineel eten waarvan veel geproefd kan worden, geode wijnen voor een eerlijke prijs, goede service, exceptioneel goede gin tonics & cocktails voor een eerlijk prijs en af en toe een DJ, zodat de voetjes van de vloer kunnen.. Alle ingredienten voor een geweldige avond.