Nacarat Amsterdam

4 oktober 2017

** deze hotspot is gesloten, hier zit nu Ron Gastrobar Indonesia Downtown**

Nacarat Amsterdam is de nieuwe hotspot van Ron Blaauw op het Rokin. Ze zitten op de bovenste verdieping van Hudson’s Bay. Met dit restaurant wil Blaauw Amsterdam kennis laten maken met de keuken van het Midden-Oosten. Het koepelvormige dak heeft ruitvormige ramen en hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Vorige week zondag heb ik hier samen met een van mijn lieve vriendinnetjes geluncht. We waren echt onder de indruk van de inrichting, het prachtige dag en de kleuren die ze gebruikt hebben, echt top! Op advies bestelde weer eerst twee dips, een van Hummus en een van geroosterde pompoen. Echt heerlijk, alleen vult dit wel flink. Dus ik zou aanraden om maar 1 dip te bestellen want er staan heel veel andere lekkere gerechten op de kaart. Daarna hadden we nog de geroosterde aubergine met basilicum, granaatappelpitjes en een dressing met saffraan en yoghurt. Echt een origineel en lekker gerecht. Ook hebben ze een mooie wijnkaart.

Menukaart Nacarat Amsterdam

De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren ze lichtere gerechten, oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. En natuurlijk een mooi glas wijn erbij.

Nacarat Roasted eggplant

Nacarat Roasted eggplant, saffron yoghurt, basil, pomegranates

Overdag bereik je via de roltrappen van het warenhuis Nacarat Amsterdam op de bovenste verdieping. Na sluitingstijd, kom je binnen via een aparte lift. Deze brengt je direct van nul naar vijf. Vanuit het restaurant is een tussenstop mogelijk op de 3e verdieping waar de toiletten zijn gevestigd. Aangekomen op die verdieping kom je na sluitingstijd van het warenhuis, in een beveiligde zone en word je rechtstreeks naar de toiletten geleid. ‘Iets wat voor Nederland wellicht wennen is’, zo meent Hoopman. ‘Maar als je in Londen of New York kijkt, is het heel normaal dat je in het restaurant van het warenhuis het toilet gebruikt op een andere etage.’

Nacarat inrichting

Nacarat inrichting

De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak. Angelo Kremmydas en Yaniv Lenga worden de chefs in Nacarat. Kremmydas was head chef bij het beroemde Ottolenghi. Lenga bij Pastel in Tel-Aviv.

Nacarat Amsterdam is iedere dag van 11.30 tot 23.00 uur open.

** deze hotspot is gesloten, hier zit nu Ron Gastrobar Indonesia Downtown**

Nacarat Amsterdam is de nieuwe hotspot van Ron Blaauw op het Rokin. Ze zitten op de bovenste verdieping van Hudson’s Bay. Met dit restaurant wil Blaauw Amsterdam kennis laten maken met de keuken van het Midden-Oosten. Het koepelvormige dak heeft ruitvormige ramen en hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Vorige week zondag heb ik hier samen met een van mijn lieve vriendinnetjes geluncht. We waren echt onder de indruk van de inrichting, het prachtige dag en de kleuren die ze gebruikt hebben, echt top! Op advies bestelde weer eerst twee dips, een van Hummus en een van geroosterde pompoen. Echt heerlijk, alleen vult dit wel flink. Dus ik zou aanraden om maar 1 dip te bestellen want er staan heel veel andere lekkere gerechten op de kaart. Daarna hadden we nog de geroosterde aubergine met basilicum, granaatappelpitjes en een dressing met saffraan en yoghurt. Echt een origineel en lekker gerecht. Ook hebben ze een mooie wijnkaart.

Menukaart Nacarat Amsterdam

De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren ze lichtere gerechten, oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. En natuurlijk een mooi glas wijn erbij.

Nacarat Roasted eggplant

Nacarat Roasted eggplant, saffron yoghurt, basil, pomegranates

Overdag bereik je via de roltrappen van het warenhuis Nacarat Amsterdam op de bovenste verdieping. Na sluitingstijd, kom je binnen via een aparte lift. Deze brengt je direct van nul naar vijf. Vanuit het restaurant is een tussenstop mogelijk op de 3e verdieping waar de toiletten zijn gevestigd. Aangekomen op die verdieping kom je na sluitingstijd van het warenhuis, in een beveiligde zone en word je rechtstreeks naar de toiletten geleid. ‘Iets wat voor Nederland wellicht wennen is’, zo meent Hoopman. ‘Maar als je in Londen of New York kijkt, is het heel normaal dat je in het restaurant van het warenhuis het toilet gebruikt op een andere etage.’

Nacarat inrichting

Nacarat inrichting

De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak. Angelo Kremmydas en Yaniv Lenga worden de chefs in Nacarat. Kremmydas was head chef bij het beroemde Ottolenghi. Lenga bij Pastel in Tel-Aviv.

Nacarat Amsterdam is iedere dag van 11.30 tot 23.00 uur open.