Lt. Cornelis

8 april 2016

Vrijdagavond heb ik heerlijk gegeten bij restaurant Lt. Cornelis in de Voetboogsteeg! Deze nieuwe hotspots zit op de plek waar 41 jaar lang De Schutter zat. Als je binnenkomt zie je direct dat er met veel zorg en aandacht is besteed aan de inrichting. Alles is tot in de punt door gestyled, het ziet er echt gaaf uit. Ook de mensen van Lt. Cornelis zagen er zeer gestyled uit.

Ik werd erg verrast toen ik de trap opliep door de gezellig bar en de open keuken. Aan de bar eerst even een drankje gedaan. Ze hebben een hele mooie uitgebreide wijnkaart met maar liefst 6 Nederlandse wijnen en ook mijn favoriet een Condrieu uit de Rhône.

Lt. Cornelis bar

Lt. Cornelis bar

Lt. Cornelis interieur

Lt. Cornelis interieur

Ze hebben een Nederlandse keuken met een knipoog naar oer-Hollandse klassiekers. Je vindt op de kaart gerechtjes zoals Twents varkens procureur, Veluwse eendenborst, Sucadebiefstuk en Zeeuwse oesters. Bij het vlees of de vis worden Hollande ‘vergeten producten’ gebruikt. Erg leuk want wanneer maak je zelf nu thuis pastinaak, postelein, oerpeen of  Jan-in-de-zak klaar. Ik denk dat even moet uitleggen wat het laatste is: Het is een broodachtig gerecht gemaakt van bloem, gist en rozijnen en het wordt geserveerd met stroop. Traditioneel wordt het gekookt in een broederzak en daarna in plakken gesneden. Het wordt ook wel broeder of potdik-in-de-tromme genoemd.

Wij hadden gekozen voor de vis van de dag, Zeebaars op een groen bedje, en de Sucadebiefstuk met laurierjus. Beide waren ontzettend lekker. En als toetje de koffie met Hollandsche koek & chocola.

Lt. Cornelis Zeebaars

Lt. Cornelis Zeebaars

Lt. Cornelis Sucadebiefstuk

Lt. Cornelis Sucadebiefstuk

 

Over Lt. Cornelis

DE HOLLANDSE HISTORIE PROEF JE BIJ ONS.

Het beste van de Nederlandse cultuur vind je terug in Lt. Cornelis. De sfeer van het legendarische verleden, gecombineerd met een verrassende moderne twist. Het interieur in het authentieke en historische pand is smaakvol waarbij heden en verleden elkaar perfect aanvullen. Onze Nederlandse keuken heeft een knipoog naar oer-Hollandse klassiekers. Wij gebruiken eerlijke, lokale en duurzame produkten van Nederlandse bodem of Nederlandse “invloed”.

OP Z’N HOLLANDS

EEN UNIEKE SFEERVOLLE OMGEVING

Nederland en met name Amsterdam staan bekend om een rijk en roemrucht verleden. De Hollandse kunst en architectuur worden wereldwijd geroemd. Geen wonder dat de stad jaar in jaar uit vele toeristen trekt die ‘The Holland Experience’ willen meemaken.
Bij restaurant Lt. Cornelis in Amsterdam kun je van een bijzondere Hollandse maaltijd genieten in een unieke sfeervolle omgeving. Wij zijn op een missie om iedereen te laten ervaren wat een genot de Hollandse keuken kan zijn. Door een mix van heden en verleden te combineren met de puurste ingrediënten, willen wij onze gasten een legendarische ervaring geven.

Vrijdagavond heb ik heerlijk gegeten bij restaurant Lt. Cornelis in de Voetboogsteeg! Deze nieuwe hotspots zit op de plek waar 41 jaar lang De Schutter zat. Als je binnenkomt zie je direct dat er met veel zorg en aandacht is besteed aan de inrichting. Alles is tot in de punt door gestyled, het ziet er echt gaaf uit. Ook de mensen van Lt. Cornelis zagen er zeer gestyled uit.

Ik werd erg verrast toen ik de trap opliep door de gezellig bar en de open keuken. Aan de bar eerst even een drankje gedaan. Ze hebben een hele mooie uitgebreide wijnkaart met maar liefst 6 Nederlandse wijnen en ook mijn favoriet een Condrieu uit de Rhône.

Lt. Cornelis bar

Lt. Cornelis bar

Lt. Cornelis interieur

Lt. Cornelis interieur

Ze hebben een Nederlandse keuken met een knipoog naar oer-Hollandse klassiekers. Je vindt op de kaart gerechtjes zoals Twents varkens procureur, Veluwse eendenborst, Sucadebiefstuk en Zeeuwse oesters. Bij het vlees of de vis worden Hollande ‘vergeten producten’ gebruikt. Erg leuk want wanneer maak je zelf nu thuis pastinaak, postelein, oerpeen of  Jan-in-de-zak klaar. Ik denk dat even moet uitleggen wat het laatste is: Het is een broodachtig gerecht gemaakt van bloem, gist en rozijnen en het wordt geserveerd met stroop. Traditioneel wordt het gekookt in een broederzak en daarna in plakken gesneden. Het wordt ook wel broeder of potdik-in-de-tromme genoemd.

Wij hadden gekozen voor de vis van de dag, Zeebaars op een groen bedje, en de Sucadebiefstuk met laurierjus. Beide waren ontzettend lekker. En als toetje de koffie met Hollandsche koek & chocola.

Lt. Cornelis Zeebaars

Lt. Cornelis Zeebaars

Lt. Cornelis Sucadebiefstuk

Lt. Cornelis Sucadebiefstuk

 

Over Lt. Cornelis

DE HOLLANDSE HISTORIE PROEF JE BIJ ONS.

Het beste van de Nederlandse cultuur vind je terug in Lt. Cornelis. De sfeer van het legendarische verleden, gecombineerd met een verrassende moderne twist. Het interieur in het authentieke en historische pand is smaakvol waarbij heden en verleden elkaar perfect aanvullen. Onze Nederlandse keuken heeft een knipoog naar oer-Hollandse klassiekers. Wij gebruiken eerlijke, lokale en duurzame produkten van Nederlandse bodem of Nederlandse “invloed”.

OP Z’N HOLLANDS

EEN UNIEKE SFEERVOLLE OMGEVING

Nederland en met name Amsterdam staan bekend om een rijk en roemrucht verleden. De Hollandse kunst en architectuur worden wereldwijd geroemd. Geen wonder dat de stad jaar in jaar uit vele toeristen trekt die ‘The Holland Experience’ willen meemaken.
Bij restaurant Lt. Cornelis in Amsterdam kun je van een bijzondere Hollandse maaltijd genieten in een unieke sfeervolle omgeving. Wij zijn op een missie om iedereen te laten ervaren wat een genot de Hollandse keuken kan zijn. Door een mix van heden en verleden te combineren met de puurste ingrediënten, willen wij onze gasten een legendarische ervaring geven.