Le Baravin Amsterdam

6 februari 2018

Le Baravin Amsterdam is een nieuwe wijnbar in De Pijp. En wat voor één! Als je van de Franse keuken en haar mooie wijnen houdt dan moet je hier zeker een keertje heen. Ze hebben Franse wijnen van Bourgondië tot Corsica, van de Loire tot Bordeaux, van de Elzas tot de Jura, van Champagne tot Rhône, met lekkere Franse hapjes zoals oesters, terrines, foie gras, slakken en zelfs kaviaar. En als je honger hebt, vraag naar de ‘plat du jour’ en ‘dessert du jour’.

Ze zitten in de Gerard Doustraat op de plek waar voorheen Restaurant Barrique zat. Ik vind het persoonlijk jammer dat deze nu weg is omdat ze hier ook hele mooie wijnen hadden, maar er is zeker een zeer goede vervanger voor terug gekomen.

Le Baravin Amsterdam charcuterie

Le Baravin Amsterdam charcuterie

Over Le Baravin Amsterdam

De Franse Caroline Moisson en Anthony Mariotti werkte jaren in een restaurant in Frankrijk. Na jaren van werken voor de radio, TV en journalistieke werk werd besloten om de Franse keuken te onderzoeken en deden ze zelfs een wijn studie aan WSET (Wine and Spirit Education Trust) in Londen. Niet veel later, besloten de twee om een wijnbar in Amsterdam te openen. Een wijnbar waar je Franse wijnen en Franse gerechten kunt bestellen, bereid met Franse producten.

Openingstijden

Wo-do 16:00-1:00

Vr-za 12:00-01:00

Zon 12:00-23:00

Le Baravin Amsterdam is een nieuwe wijnbar in De Pijp. En wat voor één! Als je van de Franse keuken en haar mooie wijnen houdt dan moet je hier zeker een keertje heen. Ze hebben Franse wijnen van Bourgondië tot Corsica, van de Loire tot Bordeaux, van de Elzas tot de Jura, van Champagne tot Rhône, met lekkere Franse hapjes zoals oesters, terrines, foie gras, slakken en zelfs kaviaar. En als je honger hebt, vraag naar de ‘plat du jour’ en ‘dessert du jour’.

Ze zitten in de Gerard Doustraat op de plek waar voorheen Restaurant Barrique zat. Ik vind het persoonlijk jammer dat deze nu weg is omdat ze hier ook hele mooie wijnen hadden, maar er is zeker een zeer goede vervanger voor terug gekomen.

Le Baravin Amsterdam charcuterie

Le Baravin Amsterdam charcuterie

Over Le Baravin Amsterdam

De Franse Caroline Moisson en Anthony Mariotti werkte jaren in een restaurant in Frankrijk. Na jaren van werken voor de radio, TV en journalistieke werk werd besloten om de Franse keuken te onderzoeken en deden ze zelfs een wijn studie aan WSET (Wine and Spirit Education Trust) in Londen. Niet veel later, besloten de twee om een wijnbar in Amsterdam te openen. Een wijnbar waar je Franse wijnen en Franse gerechten kunt bestellen, bereid met Franse producten.

Openingstijden

Wo-do 16:00-1:00

Vr-za 12:00-01:00

Zon 12:00-23:00