In de Utrechtsedwarsstraat vind je het gezellige restaurant Bistrot des Alpes. In 2015 opende eigenaren Diewertje en Thibault deze bistro, en het loopt echt als een trein!
Aanwinst voor de stad
Hiervoor hadden ze samen 5 jaar restaurant l’Alpage in Montmin in de Haute-Savoie in Frankrijk. Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan in de Haute-Savoie besloten ze het restaurant in Amsterdam te openen. En daar ben ik ontzettend blij mee want het is echt aanwinst voor de stad. Een restaurant wat zich onderscheid door de fantastische gerechten die ze serveren!
Bistrot des Alpes, chalet uit de Alpen
Ze hebben Bistrot des Alpes erg sfeervol ingericht, als een chalet uit de Franse Alpen. In het midden van het restaurant stond voorheen een oude skilift, waar je samen knus kon loungen maar die is nu helaas weg.
Gerechten uit Savoie
Chef Thibault bereidt typische gerechten uit de Savoie en inspireert zijn kaart op traditionele Franse keuken. Ze hebben heerlijke gerechten zoals kaasfondue, raclette, tartiflette en gratin de crozets en traditionele Franse gerechten als de entrecôte, boeuf Bourguignon en blanquette de veau. Alle gerechten worden bereid met producten uit de Savoie. Ze werken nog steeds nauw samen met verschillende boerderijen in de Haute-Savoie en een ambachtelijke slagerij voor de vleeswaren.
Wijnen uit Franse Alpen
Op de wijnkaart staan zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de Savoie. Naast de wijnen uit de Franse Alpen hebben ze een uitgebreide kaart met typische aperitieven, bieren en digestives.
Over Thibault en Diewertje
Na het afstuderen aan de hogere hotelschool in Thonon-les-Bains, besluit Thibault zijn horizon te verbreden en vertrekt naar Amsterdam. In Amsterdam werkt hij voor grote lokale chefs als Dennis Kuijpers (restaurant Vinkeles 1* Michelin) en Onno Kokmijer (restaurant Le Ciel bleu 2* Michelin). Hij leert de traditionele keuken te variëren met moderne technieken. In Nederland ontdekt Thibault de kazen, de klompen, de tulpen en…. Dieuwertje een Hollandse meid uit Leiden die hij voor het gemak DIOU noemt.
Diewertje behaalde in 2004 haar diploma aan de toerisme opleiding TIO in Amsterdam en in 2009 haar Pabo diploma. Ze werkt voor verschillende bedrijven als Okura hotel, Arena, Martin air catering, Rai Amsterdam en de Burghtschool. In 2010 verruilt Dieuwertje haar Hollandse bodem, haar kazen en klompen voor de hoge bergen, de Reblochon kaas en sneeuwschoenen. Samen met Thibault opent ze restaurant l’Alpage in Montmin.
In de Utrechtsedwarsstraat vind je het gezellige restaurant Bistrot des Alpes. In 2015 opende eigenaren Diewertje en Thibault deze bistro, en het loopt echt als een trein!
Aanwinst voor de stad
Hiervoor hadden ze samen 5 jaar restaurant l’Alpage in Montmin in de Haute-Savoie in Frankrijk. Na vijf jaar ervaring te hebben opgedaan in de Haute-Savoie besloten ze het restaurant in Amsterdam te openen. En daar ben ik ontzettend blij mee want het is echt aanwinst voor de stad. Een restaurant wat zich onderscheid door de fantastische gerechten die ze serveren!
Bistrot des Alpes, chalet uit de Alpen
Ze hebben Bistrot des Alpes erg sfeervol ingericht, als een chalet uit de Franse Alpen. In het midden van het restaurant stond voorheen een oude skilift, waar je samen knus kon loungen maar die is nu helaas weg.
Gerechten uit Savoie
Chef Thibault bereidt typische gerechten uit de Savoie en inspireert zijn kaart op traditionele Franse keuken. Ze hebben heerlijke gerechten zoals kaasfondue, raclette, tartiflette en gratin de crozets en traditionele Franse gerechten als de entrecôte, boeuf Bourguignon en blanquette de veau. Alle gerechten worden bereid met producten uit de Savoie. Ze werken nog steeds nauw samen met verschillende boerderijen in de Haute-Savoie en een ambachtelijke slagerij voor de vleeswaren.
Wijnen uit Franse Alpen
Op de wijnkaart staan zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de Savoie. Naast de wijnen uit de Franse Alpen hebben ze een uitgebreide kaart met typische aperitieven, bieren en digestives.
Over Thibault en Diewertje
Na het afstuderen aan de hogere hotelschool in Thonon-les-Bains, besluit Thibault zijn horizon te verbreden en vertrekt naar Amsterdam. In Amsterdam werkt hij voor grote lokale chefs als Dennis Kuijpers (restaurant Vinkeles 1* Michelin) en Onno Kokmijer (restaurant Le Ciel bleu 2* Michelin). Hij leert de traditionele keuken te variëren met moderne technieken. In Nederland ontdekt Thibault de kazen, de klompen, de tulpen en…. Dieuwertje een Hollandse meid uit Leiden die hij voor het gemak DIOU noemt.
Diewertje behaalde in 2004 haar diploma aan de toerisme opleiding TIO in Amsterdam en in 2009 haar Pabo diploma. Ze werkt voor verschillende bedrijven als Okura hotel, Arena, Martin air catering, Rai Amsterdam en de Burghtschool. In 2010 verruilt Dieuwertje haar Hollandse bodem, haar kazen en klompen voor de hoge bergen, de Reblochon kaas en sneeuwschoenen. Samen met Thibault opent ze restaurant l’Alpage in Montmin.